Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Sauber zoekt tweede reservecoureur voor 2019

Bij Sauber is men op zoek naar een vierde coureur voor het team in 2019. Naast de racecoureurs Kimi Raikkonen en Antonio Giovonazzi en reservecoureur Marcus Ericsson zoekt men nog een tweede reserverijder.

Sauber-degradant Marcus Ericsson mocht voor 2019 aanblijven als reservecoureur, maar omdat hij tevens een volledig IndyCar-seizoen afwerkt, wil men bij de Zwitsers een tweede reservepiloot aannemen. In acht gevallen vallen de IndyCar-races namelijk samen met de Formule 1-Grands Prix.

De naam van Pascal Wehrlein wordt genoemd als mogelijke kandidaat voor de rol van reserve-reservecoureur. De Duitser reed eerder al voor Sauber, maar zou nu extra interessant zijn als hij die rol kan combineren met de rol van ontwikkelingscoureur bij Ferrari. Die vacature kwam vrij nadat Daniil Kvyat en Antonio Giovinazzi racezitjes wisten te bemachtigen voor 2019.

Sauber-teambaas Frédéric Vasseur spreekt echter tegen dat Wehrlein een kandidaat is, omdat hij volgens die geopperde constructie tijdens raceweekenden geacht wordt in de Ferrari-fabriek aanwezig te zijn.

Het silly season 2018 is krankzinniger dan ooit en lijkt voorlopig nog niet ten einde te komen. Zoals zo vaak dit seizoen: wordt vervolgd.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje