© Sauber

Nieuwsoverzicht

Sauber zoekt tweede reservecoureur voor 2019

10 nov. 2018 17:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Bij Sauber is men op zoek naar een vierde coureur voor het team in 2019. Naast de racecoureurs Kimi Raikkonen en Antonio Giovonazzi en reservecoureur Marcus Ericsson zoekt men nog een tweede reserverijder.

Sauber-degradant Marcus Ericsson mocht voor 2019 aanblijven als reservecoureur, maar omdat hij tevens een volledig IndyCar-seizoen afwerkt, wil men bij de Zwitsers een tweede reservepiloot aannemen. In acht gevallen vallen de IndyCar-races namelijk samen met de Formule 1-Grands Prix.

De naam van Pascal Wehrlein wordt genoemd als mogelijke kandidaat voor de rol van reserve-reservecoureur. De Duitser reed eerder al voor Sauber, maar zou nu extra interessant zijn als hij die rol kan combineren met de rol van ontwikkelingscoureur bij Ferrari. Die vacature kwam vrij nadat Daniil Kvyat en Antonio Giovinazzi racezitjes wisten te bemachtigen voor 2019.

Sauber-teambaas Frédéric Vasseur spreekt echter tegen dat Wehrlein een kandidaat is, omdat hij volgens die geopperde constructie tijdens raceweekenden geacht wordt in de Ferrari-fabriek aanwezig te zijn.

Het silly season 2018 is krankzinniger dan ooit en lijkt voorlopig nog niet ten einde te komen. Zoals zo vaak dit seizoen: wordt vervolgd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen