Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sauber zoekt tweede reservecoureur voor 2019

Bij Sauber is men op zoek naar een vierde coureur voor het team in 2019. Naast de racecoureurs Kimi Raikkonen en Antonio Giovonazzi en reservecoureur Marcus Ericsson zoekt men nog een tweede reserverijder.

Sauber-degradant Marcus Ericsson mocht voor 2019 aanblijven als reservecoureur, maar omdat hij tevens een volledig IndyCar-seizoen afwerkt, wil men bij de Zwitsers een tweede reservepiloot aannemen. In acht gevallen vallen de IndyCar-races namelijk samen met de Formule 1-Grands Prix.

De naam van Pascal Wehrlein wordt genoemd als mogelijke kandidaat voor de rol van reserve-reservecoureur. De Duitser reed eerder al voor Sauber, maar zou nu extra interessant zijn als hij die rol kan combineren met de rol van ontwikkelingscoureur bij Ferrari. Die vacature kwam vrij nadat Daniil Kvyat en Antonio Giovinazzi racezitjes wisten te bemachtigen voor 2019. Sauber-teambaas Frédéric Vasseur spreekt echter tegen dat Wehrlein een kandidaat is, omdat hij volgens die geopperde constructie tijdens raceweekenden geacht wordt in de Ferrari-fabriek aanwezig te zijn. Het silly season 2018 is krankzinniger dan ooit en lijkt voorlopig nog niet ten einde te komen. Zoals zo vaak dit seizoen: wordt vervolgd.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi