Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Schema F1-test Barcelona - Legioen Formule 2-rijders actief

Tijdens de tweede en laatste in-season testtweedaagse van het Formule 1-seizoen 2019, die vandaag (dinsdag) begint, komen er veel Formule 2-rijders in actie. Blikvanger is Nicholas Latifi, de kampioenschapsleider van de opstapklasse. De Canadees zetelt in de Williams FW42.

Nicholas Latifi | Voormalig Williams F1-coureur
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams F1

Latifi is sinds het begin van dit jaar verbonden aan Williams. De 23-jarige is overigens niet de reserve-, maar de testrijder van de Britse renstal. Latifi heeft namelijk nog niet voldoende licentiepunten om bij nood in de babyblauw-met-witte wagen te stappen. Titelwinst in de Formule 2 zou hem overigens direct uit de problemen helpen.

Naast Latifi zijn er meerdere Formule 2-coureurs te bewonderen gedurende de tweedaagse op het Circuit de Barcelona-Catalunya, daar waar Lewis Hamilton eergisteren nog de Grand Prix van Spanje op zijn naam schreef. De Braziliaan Sergio Sette Camara (20) springt voor de eerste keer in jaren weer in een actuele Formule 1-wagen. Sette Camara, de huidige nummer zes van de titelstrijd, is sinds kort testrijder bij McLaren. Ook de Braziliaan heeft overigens een tekort aan punten om een racelicentie voor de F1 aan te vragen.

Callum Ilott zal voor de eerste keer in zijn raceloopbaan in een Formule 1-wagen stappen. De Britse Ferrari-junior is door zijn werkgever bij Alfa Romeo gestald, waarvoor hij één testdag voor zijn rekening zal nemen. Ilott kende een lastige start van het seizoen, maar stelde in Spanje orde op zaken door in een van beide races op het podium te eindigen.

De veelbesproken Rus Nikita Mazepin, teammaat van Nyck de Vries bij de renstal van ART in de Formule 2, springt morgen (woensdag) in de Mercedes W10. Mazepins vader, een steenrijke zakenman, heeft een dealtje met de bazen van het Duitse merk uit het vuur gesleept - uiteraard tegen de nodige centen.

Ten slotte mag ook Jack Aitken (weer) meters maken. De Brit met Koreaanse roots, in de Formule 2 uitkomend voor Campos, stapt in de Renault R.S. 19. Aitken is sinds jaar en dag een van de ontwikkelingsrijders van de geelzwarte brigade. De Brit staat in het kampioenschap bijna gelijk met De Vries, hij bezet op het moment de vierde plek.

Red Bull Racing brengt op dag twee testrijder Dan Ticktum, die anno 2019 zijn kunsten vertoont in het Japanse Super Formula-kampioenschap. Racing Point vertrouwt op simulatorrijder Nick Yelloly voor beide dagen, McLarens trouwe testrijder Oliver Turvey mag voor de middagsessie op woensdag opdraven. Antonio Fuoco stapt voor de eerste keer in jaren weer achter het stuur van de Ferrari: ook de Italiaan rijdt op woensdag. Haas laat testrijder Pietro Fittipaldi op dinsdag achter het stuur plaatsnemen.

Dinsdag 14 mei

Team Rijder(s)
Mercedes Valtteri Bottas
Ferrari Charles Leclerc
Red Bull Racing Pierre Gasly
Renault Nico Hulkenberg
Haas Pietro Fittipaldi
Racing Point Nick Yelloly
McLaren Carlos Sainz/Lando Norris
Toro Rosso Daniil Kvyat
Alfa Romeo Callum Ilott
Williams Nicholas Latifi

Pirelli-bandentest

Team Rijder
Ferrari Sebastian Vettel
Racing Point Sergio Perez

Woensdag 15 mei

Team Rijder(s)
Mercedes Nikita Mazepin
Ferrari Antonio Fuoco
Red Bull Racing Dan Ticktum
Renault Jack Aitken
Haas Kevin Magnussen
Racing Point Nick Yelloly
McLaren Sergio Sette Camara/Oliver Turvey
Toro Rosso Alexander Albon
Alfa Romeo Kimi Raikkonen
Williams Nicholas Latifi

Pirelli-bandentest

Team Rijder
Ferrari Charles Leclerc
Racing Point Lance Stroll

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen