Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Scherpe randjes Verstappen moeten eraf om kampioen te worden"

Mercedes-teambaas Toto Wolff is ervan overtuigd dat in Max Verstappen een wereldkampioen schuilt, maar er moet nog wat gebeuren wil hij het ook daadwerkelijk worden. De scherpe randjes moeten ervan af, meent Wolff.

Het was direct na de Grand Prix van Brazilië van afgelopen weekend dat Toto Wolff zijn uitspraken deed. Ook de Oostenrijker had een bijzonder sterke Max Verstappen aan het werk gezien: "Je ziet als je Max Verstappen bezig ziet dat hij een wereldkampioen in wording is."

"Hij heeft buitengewoon veel talent en is ongelooflijk snel. Ik denk dat als hij de scherpe randjes verliest, dat hij zich op een dag daadwerkelijk de wereldkampioen mag noemen. Maar goed, hij is nog altijd lerende, zulke dingen kunnen je niet bespoedigen of afdwingen." De Grand Prix kreeg voor Verstappen niet het gewenste resultaat, aangezien hij door Esteban Ocon van de baan werd gekegeld. Verstappen ging verhaal halen en duwde de Fransman daarbij herhaaldelijk. Wolff denkt dat met het verstrijken van de jaren Verstappen misschien een andere mening zal krijgen over wat er die dag gebeurde: "Over een paar jaar zal hij de beelden ongetwijfeld nog eens terugzien en zal hij voor zichzelf nog eens nagaan of zijn gedrag correct was of niet."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie