Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schuldige Stroll ontsnapt aan straf, dubbele boete voor Haas

Lance Stroll reed in de weg tijdens de kwalificatie, maar heeft geen straf gekregen. Haas kreeg wel een boete, keer twee, vanwege een bandenovertreding.

De startopstelling voor de GP van Hongarije zal er precies hetzelfde uitzien als de uitslag van de kwalificatie. Er liep één onderzoek, naar Lance Stroll, die tijdens de kwalificatie pontificaal in de weg reed van Valtteri Bottas. Hij werd inderdaad schuldig bevonden, maar een straf volgde er niet. De stewards oordelen namelijk dat de Canadees geen kant op kon, en omdat de regels voorschrijven dat een coureur een andere coureur niet onnodig mag hinderen, wordt hij niet bestraft. Ze leggen uit waarom. "Stroll reed op de racelijn, maar Bottas liet tijdens de hoorzitting weten dat zijn ronde al verpest was, wat verergerd werd door de Aston Martin. De beide partijen vonden echter dat Stroll niet volledig schuldig kon worden bevonden." "Hij probeerde weliswaar uit de weg te gaan, maar naast hem reed Pierre Gasly. Omdat er voor hem weer andere coureurs reden, kon Stroll geen kant op. Bottas moest zijn ronde afblazen, en ook al was het duidelijk dat hij in de weg was gezeten door Stroll, besloten we geen straf uit te delen."

Dubbele boete Haas

Ook Haas moest zich melden bij de wedstrijdleiding. Het team was voor beide coureurs, zowel Kevin Magnussen als Nico Hulkenberg, vergeten om een set banden in te leveren bij Pirelli. Dat is verplicht na afloop van de derde vrije training. Het levert de Amerikaanse renstal twee keer een boete van vijfduizend euro op. Een dure zaterdag dus voor Haas, dat tienduizend euro af zal moeten gaan tikken.

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"