Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Schumacher aast op Mercedes-stoeltje Hamilton

Mercedes-reservecoureur Mick Schumacher ziet een uitgelezen kans om terug te keren in de Formule 1. Hij hoopt Lewis Hamilton te kunnen vervangen bij Mercedes.

Schumacher Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton vertrekt eind dit jaar naar Ferrari. Inmiddels weet de hele wereld daar al van, maar wie de vervanger van de zevenvoudig kampioen wordt bij Mercedes, dat is nog gissen. Misschien de zoon van een andere zevenvoudig kampioen? Mick Schumacher, dit jaar reservecoureur van Mercedes in F1 en Alpine-coureur in het World Endurance Championship, aast op het zitje.

Dat geeft hij toe in gesprek met het Duitse Sky Sport. "Natuurlijk realiseer ik me dat het stoeltje van Hamilton vrijkomt bij Mercedes. Ik heb nog steeds een oog op de Formule 1 en hopelijk komt die droom uit. Uiteindelijk is het echter belangrijk dat ik mijn ding doe en mijn rol als reservecoureur - en vooral mijn rol als WEC-coureur - voorop zet. Als ik dan presteer, dan zien we wel waar het me brengt."

Hopelijk ooit terug in F1

Schumacher gelooft er heilig in dat hij op het lijstje van Toto Wolff staat. Volgens de jonge Duitser heeft hij zichzelf al bewezen. "Ik weet zeker dat Mercedes weet wat ik kan. Ze hebben het kunnen zien in de simulatorsessies, in de juniorcategorieën en bij Haas. Hopelijk het is genoeg om indruk te maken op andere mensen in het World Endurance Championship en de Formule 1."

Bovendien kan Schumacher dit jaar wat extra ervaring opdoen die van pas kan komen in de Formule 1. "Wat vooral een grote factor zal zijn, is het bandenmanagement. We beginnen met koude banden en moeten die banden twee stints in leven houden. Dat vergt veel controle en zelfbeheersing, om zo de band niet zomaar op te gebruiken. Dat kan ook van pas komen als we hopelijk ooit terugkeren in de Formule 1."

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China