Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Schumacher: "Als Verstappen Red Bull verlaat, heeft Russell een groot probleem"

Ralf Schumacher draagt een nieuwe twist in de hele Formule 1-stoelendans aan. Want wordt George Russell het kind van de rekening als Max Verstappen Red Bull verlaat?

Verstappen Russell race Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1-rijderscaroussel staat al enige tijd bepaald niet meer stil. Er worden volop coureurs bevestigd, al dan niet bij nieuwe teams, maar de meeste geruchten overspannen meer dan één seizoen in de sport. Max Verstappen lijkt al lang niet meer de zekere factor bij Red Bull als zijn contract tot en met 2028 doet vermoeden.

Geruchten over een vertrek, is het niet in 2025, dan wel in 2026, houden sterk aan, waarbij Mercedes als alternatief voor Red Bull genoemd worden. Ralf Schumacher gaat er bij Sky Deutschland helemaal vanuit dat Andrea Kimi Antonelli het nieuwe troetelkind van Mercedes voor de lange termijn wordt en dat werpt in de ogen van de Duitser een schaduw over de positie van George Russell.

"Als Max daadwerkelijk besluit Red Bull te verlaten, dan kan ik me voorstellen dat er altijd een stoeltje vrij is bij Mercedes. En dat zou dan behoorlijk slecht nieuws kunnen zijn voor Russell. Hij is of was het supertalent, maar desondanks maakt hij toch nog wel veel foutjes."

"Als er een wereldkampioen op de markt komt, kan ik me goed voorstellen dat de baan van Russell in gevaar komt."

Om het presteren tussen Russell en Verstappen in perspectief te plaatsen, wijst Schumacher naar de voorbije Grand Prix van Canada, de race waarin Mercedes in ieder geval op een droge baan met de allerbeste teams mee leek te kunnen komen.

"Mercedes had met Verstappen achter het stuur die race wél gewonnen, dat is zo klaar als een klontje. Hij maakt als coureur het grootste verschil. Mercedes ondertussen staat al heel lang droog en heeft dringend een wereldkampioen nodig om het team terug naar voren te loodsen."

"Verstappen is een jongen die behoudend, vriendelijk en sportief overkomt. Daarom kan ik me goed voorstellen dat Toto Wolff en Mercedes bereid zijn een hoop met hem, maar ook een hoop voor hem te doen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen