Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ralf Schumacher

Schumacher: "Dat was de fout van Hamilton, niet van Mercedes"

Tijdens de Grand Prix van Hongarije kwam Lewis Hamilton na de rode vlag als enige op de start grid te staan. De Mercedes-coureur besloot namelijk om niet de pitstraat in te duiken, terwijl de rest van het veld achter hem wel besloot om naar binnen te gaan. Voormalig F1-coureur Ralf Schumacher laat weten dat Hamilton volgens hem daar kostbare punten verloor.

Lewis Hamilton Hungary 2021 pit
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In een exclusief interview met RacingNews365 blikte Ralf Schumacher nog eens terug op de Grand Prix van Hongarije. De Grand Prix die ontsierd werd door een massale startcrash, waardoor Lewis Hamilton de zege voor het oprapen had. Het ging echter mis voor de Brit bij de herstart.

"Lewis maakte tijdens de GP van Hongarije een grote fout door niet naar binnen te gaan, de schuld van die beslissing lag compleet bij hem en niet bij het team van Mercedes. Het is namelijk de coureur die een dergelijke beslissing moet nemen", spreekt de Duitser zich streng uit over het opmerkelijke moment. De foto van de F1-grid met daarop alleen Hamilton, is gedoemd om nog jarenlang terug te keren op de Social Media.

"Kijk, natuurlijk begrijp ik dat als je aan de leiding van de race ligt je het liefst geen risico wil nemen", vervolgt Schumacher vanaf het TT-circuit van Assen zijn verhaal. "Toch was het op het moment dat Lewis de ingang van de pitstraat voorbij reed duidelijk dat de rest van het veld wél naar binnen zou gaan."

"Als coureur zijnde weet je namelijk beter dan het team wanneer je moet overstappen van intermediates naar slicks of vice versa. Daarom vond ik het al direct onbegrijpelijk toen ik Hamilton de ingang van de pitstraat voorbij zag rijden, meteen wist ik dat hij in de fout ging."

Voor Schumacher was het vooral opvallend dat net Hamilton de fout in ging, een coureur die volgens de voormalig Toyota F1-coureur juist onwijs slim is.

"Lewis beschikt natuurlijk over het race gogme. Juist op dergelijke momenten laat hij dat vaak ook zien, maar ditmaal ging hij in de fout. Dit komt natuurlijk wel de titelstrijd ten goede komt, want Lewis wist de race mede door dit moment uiteindelijk niet te winnen. Daardoor hebben we op dit moment nog altijd een spannende strijd om de wereldtitel in de Formule 1."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"