Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schumacher diep teleurgesteld in Haas: "Dat ga ik niet verbergen"

Mick Schumacher heeft na de GP van Abu Dhabi geen zitje meer in de Formule 1. De jonge Duitser wordt bij Haas vervangen door Nico Hulkenberg.

Na twee seizoenen in de Formule 1 komt er (in ieder geval voorlopig) een einde aan Mick Schumachers periode als fulltime F1-coureur. Hij wordt vervangen door Nico Hulkenberg. Het waren twee lastige jaren voor Mick, die ondanks dat weinig begrip heeft voor de keuze van zijn team om hem te vervangen. In een kort statement laat hij weten not amused te zijn. "Dit wordt mijn laatste race voor Haas. Ik ga niet verbergen dat ik diep teleurgesteld ben door de beslissing om mijn contract niet te verlengen. Ondanks dat wil ik Haas en Ferrari bedanken voor deze kans." "De jaren samen hebben me geholpen om meer volwassen te worden en ook op technisch vlak te groeien. Zeker op de lastige momenten realiseerde ik hoe veel ik van deze sport houd."

Het heilige vuur

Schumacher is vastberaden om ervoor te zorgen dat de GP van Abu Dhabi niet zijn allerlaatste ooit zal zijn in de koningsklasse van de autosport. "Soms ging het even wat minder, maar ik heb mezelf goed verbeterd, veel geleerd en weet dat ik een plekje verdien in de Formule 1. Dit boek is voor mij allesbehalve gesloten. " "Tegenslagen maken je alleen maar sterker. Het heilige vuur brandt nog steeds en ga hard strijden om weer terug te kunnen keren op de grid", aldus het statement van Mick.

Haas: "Succes Mick"

Haas-teambaas Guenther Steiner heeft de zoon van Michael Schumacher hartelijk bedankt voor zijn inzet. "Ik wil hem graag bedanken voor zijn bijdrage de laatste jaren", zo laat de Italiaan optekenen. "Mick stond in de juniorcategorieën hoog aangeschreven en heeft zijn groei en ontwikkeling als coureur tijdens zijn periode bij Haas door weten te zetten. Eerder dit jaar resulteerde dat in zijn eerste WK-punten in de Formule 1." "Alhoewel het Haas-team heeft besloten om volgend jaar een andere weg in te slaan, wensen we Mick het allerbeste voor de toekomst en zijn volgende stap in zijn carrière", aldus de woorden van Steiner.

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Ophef in F1-paddock Vermeende berichten van Horner gelekt naar F1-bazen en media