Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Schumacher doet een boekje open over zijn familie: "Hun mentaliteit is geweldig"

Mick Schumacher draagt door vader Michael Schumacher de bekendste achternaam in de gehele Formule 1, maar brengt dit ook extra druk met zich mee? De Haas-coureur legt in een interview met RacingNews365 uit dat dat wel meevalt.

Als zoon van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher wordt Mick Schumacher natuurlijk regelmatig vergeleken met zijn vader. De bekendste achternaam uit de F1 hebben, kan zowel een voor- als een nadeel zijn. Het is makkelijker om de racewereld in te komen en natuurlijk heeft het kapitaal ook zijn voordelen.

Het dragen van de naam 'Schumacher' kan echter ook een keerzijde hebben. Zo worden de prestaties van Mick vaak genoeg vergeleken met die van zijn vader en kan er al snel kritiek ontstaan omdat er zeer veel verwacht wordt van 'de zoon van'. Mick ziet het gelukkig anders en is alleen maar blij met zijn achternaam.

"Ik weet zeker dat het zijn voordelen en zijn nadelen heeft, maar ikzelf zie alleen maar de voordelen ervan", legde Schumacher kort voor de zomerstop in de Haas-hospitality uit aan RacingNews365. "Ik ben er ook trots op om deze naam te dragen en om te kunnen laten zien wat ik allemaal waard ben."

Schumacher: "Ik kon groeien op mijn eigen tempo"

De Haas-coureur, die overigens nog geen contract voor 2023 heeft, legt uit wat hij als voordelen ziet van de achternaam 'Schumacher'. "Ik heb een geweldige familie en krijgt er ontzettend veel support van, dat is het belangrijkste. Ik ben erg dankbaar en heb heel veel geluk dat ik zulke geweldige ouders heb."

"Naast wie wij zijn, is de mentaliteit van mijn familie ook ongelooflijk. Ik zou willen wensen dat iedereen dat had, maar niet iedereen heeft dat natuurlijk. Ik kreeg altijd de tijd en ruimte om te groeien op mijn eigen tempo. Ik werd nooit verplicht om een bepaald iets te doen."

"Zoiets is denk ik een groot voordeel in wereld van de autosport. Niet veel coureurs hebben het privilege om op hun eigen snelheid te leren. Regelmatig worden ze geforceerd om sneller te leren, misschien zelfs op een harde en botte manier. Dat heb ik nooit meegemaakt", zo sluit Schumacher af.

Ook interessant:

Exclusieve F1-podcast: Guenther Steiner over 2022, Schumacher en de FIA

RacingNews365 nodige Guenther Steiner uit voor de F1-podcast, die hieronder is te zien met Nederlandse ondertiteling. Hij praat over de FIA, Schumacher, maar natuurlijk over zijn Haas-team. Beluister 'm hieronder.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken