Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Schumacher is zich van geen kwaad bewust na ophouden Verstappen: "Dat maakte het goed"

Mick Schumacher speelde onbewust een rol in de strijd om de zege tijdens de GP van de Verenigde Staten, toen hij in de slotfase vlak voor Max Verstappen en Lewis Hamilton reed.

Schumacher USA 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1 Media

In de voorlaatste ronde kwam leider Max Verstappen even klem te zitten achter Mick Schumacher, waardoor Lewis Hamilton een halve seconde terug won. Het ultra spannende gevecht om de zege leek zo nog spannender te worden, tot Verstappen weg kon lopen doordat hij DRS kreeg.

Verstappen stond vol onder druk van Hamilton die een ruime seconde achter hem reed, maar dankzij Schumacher binnen DRS-afstand kwam. Gelukkig voor Verstappen liet de Duitser kort voor het rechte stuk voorbij, waardoor de Red Bull-coureur middels DRS weg kon lopen bij Hamilton en het gevaar geweken was.

Na afloop reageerde Mick Schumacher op dat bewuste moment, waarbij Verstappen over de boordradio vroeg of de Haas-coureur niet sneller uit de weg kon gaan.

"Ik wist dat Max en Lewis dicht achter me zaten. In die situatie wist Verstappen daardoor mijn DRS te krijgen, dus dat maakte het wel goed."

"Ik wist dat Max er zat, maar ik kan niet echt verdwijnen. Mijn auto rijdt ook op de baan, ik race mijn race en ik deed mijn best om aan de kant te gaan", vertelt hij aan onder meer RacingNews365.

Door die DRS op het rechte stuk bij start/finish kon Verstappen zijn voorsprong op Hamilton vergroten. De Nederlander noteerde zelfs de snelste sectortijd van de race in de eerste sector. Zijn leidende positie kwam in de slotronde niet meer in gevaar.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt