Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mick Schumacher

Schumacher junior gaat in 2020 vol voor de Formule 2-titel

Mick Schumacher won afgelopen seizoen één race in de Formule 2. Een mooi herinnering voor de Duitser, maar de rest van het seizoen viel enigszins tegen voor het jonge talent. Ondanks de mindere resultaten in zijn eerste jaar in de F2, gaat de rijder van de Ferrari-academy in 2020 voor niks minder dan de titel.

Tegenover de Gazzetta dello Sport steekt Schumacher zijn ambities niet onder stoelen of banken: "Ik voel dat ik dit seizoen onwijs veel heb geleerd en die ervaring kan ik volgend jaar hard gebruiken. In 2020 wil ik dan ook voor de titel strijden in het Formule 2-kampioenschap", aldus de ambitieuze woorden van de Prema-coureur.

Doordat Schumacher is opgenomen in de Ferrari-academy was het eenvoudig voor de Italianen om een test te regelen in een F1-bolide, een herinnering die de 20-jarige coureur niet snel zal vergeten: "Dit jaar kreeg ik meerdere keren de kans om in een F1-wagen te rijden, zo mocht ik ook nog in de wagen van mijn vader rijden. Dat was heel speciaal en het voelde als een droom die uitkwam voor mij."

De tests in de Ferrari's zorgen bij de Italiaanse tifosi dan ook voor speculaties over een eventuele entree van Schumacher in de Formule 1. Die kans heeft zich echter nog niet voor gedaan: "Ik heb een superlicentie, die ligt op mijn slaapkamer dus ik zou zo ergens mogen rijden in de F1. Er is echter nog geen échte kans voorbij gekomen om op de Formule 1-grid te komen. Voor nu is het dan ook veel beter om nog een jaar in de F2 actief te blijven."

"Dit jaar kende ik mede door veel technische mankementen een moeilijk seizoen. Vaak vonden die problemen plaats in de eerste race van het weekend, waardoor ik ook op achterstand aan de tweede race van het weekend begon. Mocht ik die problemen niet hebben gehad, dan was ik sowieso hoger geëindigd in het kampioenschap."

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

5 reacties