Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Haas F1 Team

Ralf Schumacher leest Steiner de les: "Iedereen bij Haas f1 levert goed werk, behalve hij"

Ralf Schumacher is helemaal klaar met de kritiek die Haas F1-teambaas Guenther Steiner in zijn ogen voortdurend levert op de beide coureurs. Wat Schumacher betreft doet Steiner er verstandig aan eens in de spiegel te kijken.

Steiner sunglasses
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de voorbije weken heeft Guenther Steiner voortdurend gesproken over de wankele positie van Mick Schumacher bij het team. Teameigenaar Gene Haas voegde er aan toe dat de crashes van Schumacher het team zeer veel kosten, terwijl Steiner vrijdagcoureur Antonio Giovinazzi afviel na zijn crash in de eerste vrije training.

Ralf Schumacher, Micks oom, is helemaal klaar met die aanhoudende kritiek, zo laat hij weten aan Sky Sports, maar dan de Duitse tak: "Hij roept op tot constantheid bij het team, maar wat bedoelt hij daarmee", zo begint de meervoudig Grand Prix-winnaar zich hardop afvragend.

"Misschien moet hij zijn eigen interviews eens terug luisteren en wellicht valt hem dan ook zelf het nodige op", klinkt het cynisch. "Volgens mij presteert het hele team prima, de teambaas en de teameigenaar uitgezonderd. Het respect tussen de engineers en de coureurs, maar bijvoorbeeld ook tussen de coureurs onderling, is er."

"In mijn ogen doen beide coureurs goed werk en Haas zou er verstandig aan doen om beide coureurs te behouden voor 2023. En misschien moeten ze maar eens met dezelfde kritische blik waarmee naar de coureurs gekeken wordt ook naar zichzelf kijken. Ze moeten er maar eens voor zorgen dat de strategieën kloppen en dat de auto heel blijft, want vergeet niet dat er ook veel fout is gegaan bij dat team."

"Als men dat allemaal op orde weet te krijgen, zullen de interviews ook makkelijker worden. Het team moet als één sterk geheel opereren en het is jammer dat Steiner daar zo makkelijk mee omgaat", vervolgt Schumacher, die Steiner een te groot gevoel voor show lijkt te verwijten: "Dit is de Formule 1, niet één of andere Netflix-show."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van de Verenigde Staten 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

39 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"