Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Schumacher mikt op F1-rentree: "Dominostenen moeten goed vallen"

Mick Schumacher staat dit jaar opnieuw aan de zijlijn. De zoon van de legendarische Michael Schumacher moet, sinds zijn vertrek bij Haas in 2022, genoegen nemen met een rol als reservecoureur bij Mercedes. Toch is de Duitser nog niet klaar met de Formule 1 en mikt hij op een nieuwe kans in 2025.

Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nee, het huwelijk tussen Mick Schumacher en de Formule 1 is niet echt geslaagd. In tegendeel. Twee seizoenen kreeg het Duitse talent de kans bij Haas, maar in 44 Grands Prix wist hij slechts twee keer punten te scoren. Waar Schumacher meer om bekend stond, waren zijn vele crashes. Aan het einde van het 2022-seizoen was voor Haas de maat vol en werd het contract van 'de zoon van' niet verlengd. Mercedes sloot Schumacher in haar armen, maar wel als reservecoureur. 

Sindsdien heeft de jongeling niet stilgezeten. Vorig jaar kwam hij al in actie tijdens verschillende testen voor Mercedes én McLaren. En sinds dit jaar is de Duitser ook actief namens Alpine in het WEC. Nu Alpine openlijk twijfelt over haar huidige coureurs in de Formule 1, ziet de zoon van de legendarische Michael Schumacher ineens een mogelijkheid om terug te keren op de grid.

"Mijn doel en mijn droom is om in de Formule 1 te rijden", zo vertelt Schumacher aan Sky Sports DE. "Dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven. Daarom moeten we ervoor zorgen dat de dominostenen nu zo vallen dat ze in mijn richting vallen. Ik hoop dat ik een stoeltje krijg. Het enige wat ik kan doen, is mijn prestatie blijven leveren in het WEC en ook in de Formule 1 goed presteren als reservecoureur. Dan blijven we gesprekken voeren."

Alpine toont waardering

Het team waar Schumacher dus op lijkt te gokken is Alpine. Het Franse merk rijdt niet alleen in de Formule 1, maar is ook actief in het WEC, met Schumacher als één van de coureurs. In Frankrijk is men onder de indruk van de Duitser, al zijn die conclusies wel gebaseerd op het hypercar-programma. Toch heeft ook teambaas Bruno Famin van het Formule 1-team waardering voor de jonge Duitser, zo vertelde Famin tegenover onder meer RacingNews365. "Mick doet het ongelooflijk goed in endurance en wat erg indrukwekkend is, is zijn mentaliteit. Natuurlijk is hij snel, maar ik denk dat iedereen weet dat hij snel is."

"We zeiden altijd dat coureurs die in een single seater racen egoïstisch zijn. Mick was vanaf het allereerste moment zeer coöperatief, echt behulpzaam voor zijn teamgenoot. Hij is bereid om alles te leren, vooral op het gebied van endurance. Een super, super mentaliteit, super teamgeest", aldus Famin die daarmee ironisch genoeg een punt benoemd wat momenteel niet helemaal goed lijkt te gaan bij het Formule 1-team: teamgeest en samenwerking tussen teamgenoten. Esteban Ocon en Pierre Gasly zijn, zoals bekend, niet de beste vrienden en dat kwam in Monaco, niet voor de eerste keer, tot ontbranding.

Maar is Schumacher dan ook een serieuze kandidaat voor Alpine? Famin is daar eerlijk in: "Hij behoort zeker tot de mogelijkheden. Zoals velen, zoals velen."

Keert Mick Schumacher terug in de Formule 1? Laat het hier weten in de poll!

Ook interessant:

Wat scheelt eraan bij Red Bull? Moeten fans zich zorgen gaan maken na de Grand Prix van Monaco? Moet Max Verstappen zich wellicht zorgen gaan maken? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers vellen hun oordeel in een kakelverse podcast van RacingNews365!

Bekijk de podcast liever op Youtube? Dat kan hier natuurlijk ook!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen