Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nikita Mazepin

Schumacher: "Op deze wijze verdient Mazepin geen F1-zitje"

Mick Schumacher en Haas-teamgenoot Nikita Mazepin kwamen tijdens de Grand Prix van Nederland met elkaar in contact. Daarbij raakte de voorvleugel van Schumacher dusdanig beschadigd, dat de jonge Duitser de pitstraat in moest om deze te vervangen. Volgens voormalig F1-coureur Ralf Schumacher lag de schuld van het incident volledig bij Mazepin.

Ralf Schumacher kwam in de Formule 1 uit voor Toyota, Jordan en Williams. Met die ervaring op zak, is de Duitser F1-analist geworden bij Sky Deutschland en in die rol laat de broer van Michael Schumacher zich vaak stevig uit. Na afloop van de Grand Prix van Nederland had Schumacher ook een boodschap voor Haas-coureur Nikita Mazepin.

"Mick Schumacher en Mazepin kwamen met elkaar in aanraking op het rechte stuk van Zandvoort en dat was volledig de schuld van Mazepin", begint Ralf Schumacher zijn analyse over het incident tussen de twee teamgenoten bij Haas.

"Mick bevond zich namelijk in een perfecte positie om Nikita in te halen, maar op het moment dat hij er voorbij ging week Mazepin plots uit naar rechts. Daarmee reed de Rus de voorvleugel van Schumacher kapot. Zo'n actie van Mazepin, op die snelheid, is in de Formule 1 levensgevaarlijk om uit te voeren. Met acties als deze, verdient Mazepin dan ook geen zitje in de Formule 1."

Volgens Ralf Schumacher is het aan Haas-teambaas Guenther Steiner om Mazepin tot de orde te roepen. "De risico's die Mazepin neemt, staan niet gelijk aan het talent waarover hij beschikt. De Rus lijkt ook behoorlijk gefrustreerd te zijn. Steiner zal dan ook in moeten grijpen en Nikita bij zich moeten roepen. Ook wanneer het geld nodig is, bestaat er geen prijs die het team in gevaar mag brengen."

Ook Mick Schumacher haalde na afloop van de Nederlandse GP al uit naar zijn teamgenoot.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Nederland 2021 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"