Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Schumacher sluit Ferrari-titel uit: "Coureurs maken domme fouten"

Ferrari heeft een reeks moeilijke Formule 1-seizoenen achter de rug en pakte sinds 2008 geen enkele titel meer. In aanloop naar het seizoen 2024 denkt Ralf Schumacher dat het Italiaanse team wederom een titelloos jaar gaat beleven.

Leclerc Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ralf Schumacher sluit uit dat Ferrari dit jaar voor de titel gaat meestrijden. Schumacher, die in 2007 voor het laatst in de Formule 1 reed, richt zijn pijlen vooral op de coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz. Hij zegt dat het duo "domme fouten maakt".

Leclerc en Sainz rijden sinds het seizoen 2021 samen bij Ferrari, maar het Italiaanse team heeft in die jaren geen titel kunnen pakken. Het team begon 2022 sterk met Leclerc die twee van de drie openingsraces won, maar daarna werd het een stuk moeilijker. In totaal won Ferrari sinds het begin van 2022 slechts vijf GP's. Lijdzaam zagen ze toe hoe Max Verstappen en Red Bull de Formule 1 domineren.

Ferrari veroverde voor het laatst een F1-titel in 2008 toen het constructeurskampioenschap werd gewonnen. Een jaar eerder werd Kimi Raikkonen voorlopig de laatste F1-kampioen namens Ferrari. Afgelopen jaar eindigde Ferrari op de derde plek bij de constructeurs, waar het in 2022 nog tweede werd achter Red Bull.

Weinig hoop voor Ferrari

Schumacher noemt in de podcast Formula For Success Mercedes en McLaren als potentiële rivalen voor Red Bull. Op de vraag van podcasthost Eddie Jordan of hij Ferrari bewust weglaat, zegt Schumacher: "Voor mij wel. Het zou mogelijk kunnen zijn, maar van beide coureurs weet je nooit wat ze gaan doen", zegt Schumacher.

"Ik bedoel, ze leiden een race, ze spinnen of ze crashen. Niet tegen elkaar, maar ze maken domme fouten en dat verbaast me vaak. Ik denk dat Fred (Vasseur, teambaas van Ferrari), red.) het tot nu toe goed doet. Je kunt nu zien dat het team beter naar elkaar toe groeit, minder fouten maakt en erg goede pitstops uitvoert. Op dit moment zou ik ze echter niet als de grootste kanshebber zien, maar misschien heb ik het mis."

"Zoals het nu is, zul je meer zien bij de eerste test of de eerste twee races. Dan denk ik dat het makkelijker is om te oordelen", sluit Schumacher af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP Miami 2024