Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Schumacher stellig: "Hamilton heeft niet de kwaliteiten van Verstappen"

Max Verstappen en Lewis Hamilton vochten in het verleden menig gevecht uit in de Formule 1, vooral tijdens het epische seizoen 2021. Volgens voormalig F1-coureur Ralf Schumacher heeft Verstappen duidelijk meer kwaliteit dan Hamilton.

Hamilton Saudi Arabia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Lewis Hamilton is natuurlijk een grote naam binnen de Formule 1. Zijn eerste wereldtitel pakte de inmiddels 39-jarige Brit in 2008 bij McLaren, de zes andere wereldtitels veroverde hij in het dominante tijdperk met Mercedes. Met die zeven titels staat hij op gelijke hoogte met Michael Schumacher. Maar de laatste jaren heeft Hamilton niet de auto waarmee hij voor de overwinningen kan vechten.

2021 was het laatste jaar dat dat wel lukte en dat zorgde voor misschien wel het spectaculairste seizoen in de Formule 1 ooit. Max Verstappen en Hamilton dreven elkaar tot het uiterste en in de laatste race van het jaar moest uiteindelijk worden beslist wie er met de titel aan de haal ging. De uitkomst is natuurlijk algemeen bekend, met Verstappen die Hamilton in de laatste ronde van de slotrace voorbij ging en zo zijn eerste titel pakte. De laatste overwinning van Hamilton dateert ook uit dat jaar tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië, die toen nog aan het einde van het jaar werd verreden.

'Niet zo constant'

Ralf Schumacher vergelijkt de twee coureurs in gesprek met Formel1.de. "Lewis Hamilton is natuurlijk een ongelofelijke coureur, maar ik denk niet dat hij de kwaliteit heeft die Max Verstappen heeft. Hij is niet zo constant als Verstappen en hij kan niet ook niet per se een extra tiende uit de auto halen", zo zegt zesvoudig Grand Prix-winnaar Schumacher.

"Hamilton is heel goed in de kwalificatie, dat staat buiten kijf. Het enige probleem is dat hij als coureur op een leeftijd is gekomen, waarop je je niet meer kunt of wilt aanpassen aan de auto. Hij is in de overtuiging: ik heb gewonnen en dit gevoel heb ik nodig in de auto om hard te kunnen rijden. En de vraag is: gaat hij met zijn tijd mee en vooral met de nieuwe regels? Want met de regels verandert ook de rijstijl en dat kan het moeilijk maken", zo zegt hij.

Zal Ferrari spijt hebben dat ze al zo vroeg de line-up voor 2025 bekend hebben gemaakt, nu er de kans zou zijn om Verstappen te strikken? "Ik geloof niet dat Verstappen het team (Red Bull, red.) zal verlaten, dus ik kan me niet voorstellen dat ze geïrriteerd zijn. Integendeel. Ik denk dat het rijderspaar dat Ferrari vanaf volgend jaar zal hebben heel goed is", zo legt hij uit.

'Meedoen om het wereldkampioenschap'

De Duitser gaat ook nog in op de aankomende overstap van Hamilton naar Ferrari. "Charles Leclerc en Carlos Sainz waren een goede combinatie, maar met de naam van Hamilton, kan Ferrari het dan beter doen? Daar ben ik vrij zeker van. Als de auto goed is, dan kan hij zeker meedoen om het wereldkampioenschap met Ferrari." Maar dat ligt volgens Schumacher ook aan Hamilton zelf. "Als hij open staat, als hij bereid is om weer vol gas te gaan, te vechten en echt mee te gaan in de nieuwe situatie, dan zeg ik ja. Anders niet", zo is hij duidelijk.

Schumacher voorziet dat er spanningen kunnen ontstaan tussen Leclerc en Hamilton. "Leclerc zal proberen om zijn dominantie te houden, maar Hamilton zal wat dingen in zijn contract hebben staan om zo te proberen om Leclerc te verslaan. Lewis zal ook proberen om het engineeringteam en de verdere ontwikkeling van de auto in zijn richting te krijgen om het Leclerc natuurlijk moeilijker te maken. Je moet nooit vergeten dat je teamgenoot de eerste is die je wilt verslaan", zo sluit hij af.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden