© Rick Dikeman

Nieuwsoverzicht

'Schumacher twijfelde over Ferrari-comeback'

22 jun. 2018 09:25 Jan van der Burgt 0 reacties
Toen Felipe Massa in 2009 gewond raakte tijdens de Grand Prix van Hongarije, vond Ferrari in Michael Schumacher de perfecte vervanger. De recordkampioen liet zich echter niet eenvoudig overhalen.

Schumacher zag in eerste instantie niets in Ferrari-comeback

Het was de toenmalige Ferrari-president Luca di Montezemolo die probeerde Michael Schumacher tot een terugkeer bij de Scuderia te verleiden. Heel eenvoudig ging dat niet:

"Ik heb gevraagd of Michael bij me langs wilde komen. Ik vertelde hem dat we hem nodig hadden en dat hij dit voor Ferrari moest doen. Een halfuur lang heeft hij consequent geweigerd", aldus Di Montezemolo tijdens de opening van de Michael Schumacher-tentoonstelling in Keulen.

De Italiaan met wie Schumacher veel gezamenlijke successen vierde hield echter voet bij stuk en na nog eens een halfuur gaf Michael Schumacher toe:

"Na in totaal een uur zei hij: 'Vooruit dan, het lijkt erop dat ik niet kan weigeren'."

Wat volgde was een test op Mugello met een oude auto uit 2007, maar de doktoren oordeelde dat Schumacher vanwege een rugblessure nog niet klaar was voor een comeback op het hoogste niveau. 

Voor Schumacher kroop het bloed echter waar het niet gaan kon en hersteld van zijn blessure ging hij in 2010 een nieuw avontuur aan met Mercedes.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen