Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Schumacher twijfelde over Ferrari-comeback'

Toen Felipe Massa in 2009 gewond raakte tijdens de Grand Prix van Hongarije, vond Ferrari in Michael Schumacher de perfecte vervanger. De recordkampioen liet zich echter niet eenvoudig overhalen.

Het was de toenmalige Ferrari-president Luca di Montezemolo die probeerde Michael Schumacher tot een terugkeer bij de Scuderia te verleiden. Heel eenvoudig ging dat niet: "Ik heb gevraagd of Michael bij me langs wilde komen. Ik vertelde hem dat we hem nodig hadden en dat hij dit voor Ferrari moest doen. Een halfuur lang heeft hij consequent geweigerd" , aldus Di Montezemolo tijdens de opening van de Michael Schumacher-tentoonstelling in Keulen.

De Italiaan met wie Schumacher veel gezamenlijke successen vierde hield echter voet bij stuk en na nog eens een halfuur gaf Michael Schumacher toe: "Na in totaal een uur zei hij: 'Vooruit dan, het lijkt erop dat ik niet kan weigeren'." Wat volgde was een test op Mugello met een oude auto uit 2007, maar de doktoren oordeelde dat Schumacher vanwege een rugblessure nog niet klaar was voor een comeback op het hoogste niveau. Voor Schumacher kroop het bloed echter waar het niet gaan kon en hersteld van zijn blessure ging hij in 2010 een nieuw avontuur aan met Mercedes.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie