Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schumacher: "Verstappen is kansloos voor de wereldtitel"

Niet alleen sommige fans, maar ook sommige experts hebben er een hard hoofd in dat Max Verstappen de wereldtitel dit jaar nog zal veroveren.

Terwijl Max Verstappen met een voorsprong van acht punten afreist naar de voorlaatste Formule 1-Grand Prix van het jaar, en op papier dus een keer tweede zou mogen worden als hij de andere race wint, denken velen dat Lewis Hamilton de grote favoriet is voor de wereldtitel. Ook voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher is er van overtuigd dat de Nederlander geen kans meer maakt op de wereldtitel, zo laat hij weten in gesprek met het Duitse Sky Sports . "Mercedes heeft momenteel het stabielere pakket." "Max geeft alles en laat zien hoe goed hij is", vervolgt de jongere broer van Michael Schumacher, die Hamilton de favorietenrol toedicht. "Onder normale omstandigheden is hij echter kansloos voor de wereldtitel", oordeelt hij.

Weinig geluk voor Verstappen

Terwijl Lewis Hamilton dit jaar ongelukkige momenten door toedoen van anderen of externe factoren bespaard is gebleven, moest Max Verstappen bijvoorbeeld in Azerbeidzjan en in Hongarije puntverlies slikken toen hij een lekke band kreeg en door Valtteri Bottas van de baan werd getikt. Volgens Schumacher heeft de Red Bull-coureur het geluk dan ook niet echt aan zijn zijde dit jaar. "Misschien ontbreekt het hem dit jaar een beetje aan wat geluk. Als hij dat aan het begin van het kampioenschap wat meer had gehad, dan was hij nu misschien al kampioen geweest", aldus Ralf.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi