Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schumacher: "Verstappen moet zijn F1-koffers pakken of dit accepteren"

Dat Max Verstappen geen fan is van de huidige veranderingen in de kwalificaties voor de sprintrace en de GP is inmiddels duidelijk. Oud-coureur Ralf Schumacher begrijpt deels de weerstand van de Nederlandse wereldkampioen. Maar waarschuwt hem ook: "De sport is groter dan een individu."

In Australië gaf Max Verstappen al aan niet te zitten wachten op eventuele veranderingen in de kwalificaties. Nu is de kogel door de kerk en wordt er vanaf dit weekend geëxperimenteerd met nieuwe regels. Er is nog maar één vrije training, op vrijdag is de kwalificatie voor de GP van zondag en op zaterdag een aparte kwalificatie voor de sprintrace later die middag. Daarnaast worden de regels voor tijdens de kwalificatie op zaterdag ook aangepast. Verstappen, winnaar van twee races dit seizoen en leider in de WK-stand, liet eerder al doorschemeren dat nieuwe regels in de toekomst zouden kunnen leiden tot een vroegtijdig vertrek uit de Formule 1 . Oud-coureur Ralf Schumacher kan deels begrip opbrengen voor het standpunt van Verstappen. "Ik ben het met Max eens als het gaat om het uitmelken van de Formule 1." "Het is een enorme belasting voor de coureurs. We hebben het gevolg gezien van te veel starts in de race van Melbourne. De dingen die daar aan het eind van de race gebeurden, daar zijn de coureurs gewoon niet op voorbereid", vertelde Schumacher aan Sky Sports . "Het is ook een groot nadeel voor kleine teams en jonge coureurs als er nog minder vrije trainingen zijn als er al weinig getest wordt."

Succesvoller dan ooit

Aan de andere kant vindt de oud-coureur (180 races, 6 zeges) ook dat Verstappen niet zo moet zeuren. "Het verleden, heden en de toekomst hebben laten zien of zullen laten zien dat de Formule 1 veel groter is dan een enkel individu. Bernie Ecclestone is ook weg en zonder hem zou de Formule 1 niet meer bestaan. Nu is ze succesvoller dan ooit. Dus Verstappen moet ofwel zijn koffers pakken en vertrekken of het gewoon accepteren zoals het is", is de duidelijke opvatting van de Duitser. "Ik begrijp de houding van Max wel omdat er veel risico's zijn door het toegenomen aantal sprintraces. Maar toch: hij wordt betaald om mee te gaan. Nogmaals, als hij wil gaan, dan moet hij gaan. Het zal de Formule 1 niet om zeep helpen, hoezeer ik hem ook mag."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"