Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Schumacher voelt zich 'comfortabeler' na vertrek Mazepin en komst Magnussen

Mick Schumacher kreeg na het onverwachtse vertrek van Nikita Mazepin gezelschap van een nieuwe teamgenoot. Kevin Magnussen keert terug naar Haas en tezamen met verbeterde prestaties zorgt dat voor een andere sfeer binnen het team.

Schumacher Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Nadat Rusland de oorlog verklaarde aan Oekraïne duurde het niet lang voordat het contract tussen Haas en Russisch coureur Nikita Mazepin werd verscheurd. Vlak voor de start van het nieuwe Formule 1-seizoen kreeg Mick Schumacher ineens een nieuwe teamgenoot, niemand minder dan de ervaren Kevin Magnussen.

Dat geeft rust bij het team. Schumacher legt aan onder meer RacingNews365 uit dat er grote verschillen zijn nu de line-up van Haas niet bestaat uit twee rookies. "Ja, er is zeker een verschil. Ik moet zeggen dat ik mij veel comfortabeler voel. Deze constructie, zoals we het nu hebben qua werkrelatie, is best wel geweldig!"

Schumacher heeft veel aan Magnussen, die al een aantal jaren ervaring heeft bij de Amerikaanse renstal. "Soms ga ik snel, soms gaat Kevin snel. Zo werken we samen naar de kwalificatie toe en dan weten we dat we dat stukje hebben gemaximaliseerd."

Wat kan Haas in 2022 bereiken?

Na een zeer sterke seizoensstart bezet Haas de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap. De punten hiervoor zijn behaald door Magnussen; de eerste punten van Schumacher moeten nog komen. Met nog bijna een heel seizoen te gaan is dit naar alle waarschijnlijkheid een kwestie van tijd, al droomt het team natuurlijk ook van een podium.

Gaat dat in 2022 al lukken? "Dat is natuurlijk wel waar we willen staan", aldus Schumacher. "We willen dichtbij zitten om in te grijpen als er wat gebeurt aan de voorkant van het veld. Ik zeg niet dat het het er sowieso niet in zit, want met nog 21 races te gaan komen er nog volop kansen op een knotsgek weekend."

"Het is al geweldig om het verschil te zien (met vorig jaar, red.). Iedereen is enorm gemotiveerd en we er naar uit progressie te boeken, vooral na een slecht seizoen. Ik denk dat er nog heel veel aan zit te komen. We hebben upgrades gepland, en dat soort zaken. Dat is iets wat ik vorig jaar niet heb gezien."

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na knotsgekke GP Australië