Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Haas F1 Team

Schumacher voelt zich 'comfortabeler' na vertrek Mazepin en komst Magnussen

Mick Schumacher kreeg na het onverwachtse vertrek van Nikita Mazepin gezelschap van een nieuwe teamgenoot. Kevin Magnussen keert terug naar Haas en tezamen met verbeterde prestaties zorgt dat voor een andere sfeer binnen het team.

Schumacher Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Nadat Rusland de oorlog verklaarde aan Oekraïne duurde het niet lang voordat het contract tussen Haas en Russisch coureur Nikita Mazepin werd verscheurd. Vlak voor de start van het nieuwe Formule 1-seizoen kreeg Mick Schumacher ineens een nieuwe teamgenoot, niemand minder dan de ervaren Kevin Magnussen.

Dat geeft rust bij het team. Schumacher legt aan onder meer RacingNews365 uit dat er grote verschillen zijn nu de line-up van Haas niet bestaat uit twee rookies. "Ja, er is zeker een verschil. Ik moet zeggen dat ik mij veel comfortabeler voel. Deze constructie, zoals we het nu hebben qua werkrelatie, is best wel geweldig!"

Schumacher heeft veel aan Magnussen, die al een aantal jaren ervaring heeft bij de Amerikaanse renstal. "Soms ga ik snel, soms gaat Kevin snel. Zo werken we samen naar de kwalificatie toe en dan weten we dat we dat stukje hebben gemaximaliseerd."

Wat kan Haas in 2022 bereiken?

Na een zeer sterke seizoensstart bezet Haas de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap. De punten hiervoor zijn behaald door Magnussen; de eerste punten van Schumacher moeten nog komen. Met nog bijna een heel seizoen te gaan is dit naar alle waarschijnlijkheid een kwestie van tijd, al droomt het team natuurlijk ook van een podium.

Gaat dat in 2022 al lukken? "Dat is natuurlijk wel waar we willen staan", aldus Schumacher. "We willen dichtbij zitten om in te grijpen als er wat gebeurt aan de voorkant van het veld. Ik zeg niet dat het het er sowieso niet in zit, want met nog 21 races te gaan komen er nog volop kansen op een knotsgek weekend."

"Het is al geweldig om het verschil te zien (met vorig jaar, red.). Iedereen is enorm gemotiveerd en we er naar uit progressie te boeken, vooral na een slecht seizoen. Ik denk dat er nog heel veel aan zit te komen. We hebben upgrades gepland, en dat soort zaken. Dat is iets wat ik vorig jaar niet heb gezien."

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

7 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"