Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Schumacher was beter dan Senna én Hamilton"

Voormalig Ferrari Formule 1-coureur Eddie Irvine is vol lof over Michael Schumacher. Volgens de Ier was de Duitser beter dan Ayrton Senna en Lewis Hamilton.

Eddie Irvine bestempelt alle drie de coureurs in gesprek met de BBC overigens als zeer capabele rijders, maar Michael Schumacher steekt er in zijn ogen met kop en schouders bovenuit.

"Lewis Hamilton is momenteel by far de beste coureur op de Formule 1-grid, maar alsnog komt hij niet in de buurt van het niveau van Michael Schumacher. Natuurlijk wint hij ontzettend veel, maar hij heeft nu eenmaal de beste wagen, er worden veel meer races gereden dan in de tijd van Schumacher en het niveau van de tegenstanders is discutabel." En Senna dan, komt die een beetje bij Schumacher in de buurt? "Ik ben een groot fan van Ayrton, maar ik denk dat Schumacher beter was, completer." "Michael oefende bijvoorbeeld het binnenrijden van de pitstraat, Senna deed dat niet. Daar verloor hij gewoon tijd. Begrijp me niet verkeerd, Ayrton was een geweldige coureur, met een geweldige 'touch' en over één ronde was hij buitengewoon goed, maar zijn techniek liet tegelijkertijd weleens te wensen over." "Ik denk dat Michael Schumacher gewoon de beste aller tijden is. Hij wist altijd zijn hoogste niveau te behalen, terwijl Lewis Hamilton bijvoorbeeld zijn mindere momenten heeft. Hamilton werd bij McLaren niet voor niets verslagen door Jenson Button, iets wat Schumacher nooit overkwam. Hij had altijd de overhand."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"