Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Schumacher weet het zeker: "Ik denk dat Bottas eruit ligt"

Ralf Schumacher is van mening dat het huwelijk tussen Valtteri Bottas en Mercedes al voorbij is, maar dat de scheidingspapieren nog wel even officieel moeten worden ingediend. De analist denkt dat de Fin al op zoek is naar een nieuw zitje voor 2022.

Valtteri Bottas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Hét mysterie in de Formule 1 is anno 2021 toch wel waar Valtteri Bottas komend seizoen rijdt. Blijft hij bij Mercedes of moet hij op zoek naar een ander team? De coureur en het team houden zich vooralsnog stil, maar volgens Ralf Schumacher zou er achter de schermen al lang een beslissing over de toekomst van de Fin zijn genomen.

"Ik denk dat Bottas eruit ligt - voor mij in ieder geval vrij zeker - en dat hij op zoek is naar een nieuw zitje", zegt de oud-coureur volgens het Duitse Motorsport Total. "Zo'n fatale vergissing is dan allesbehalve goed voor hem", zegt Schumacher, refererend aan de startcrash die Bottas met zijn remfout tijdens de Grand Prix van Hongarije veroorzaakte.

Zelf wuifde Bottas na de race de suggestie weg dat de crash van negatieve invloed zou zijn op zijn toekomst bij Mercedes. Ook Schumacher denkt niet dat het team niet met hem door zou willen gaan omdat hij zich daar in bocht één verremde en zo meerdere coureurs uitschakelde.

In plaats daarvan baseert de analist zich op uitspraken van teambaas Toto Wolff bij Sky Sports. Volgens Schumacher is het al zo klaar als een klontje. "Ik denk dat het al duidelijk is en dat Valtteri al op de hoogte is gebracht. Dat is mijn gevoel. Ik denk dat alles daar wel is gezegd. Vermoed ik."

Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

14 reacties

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje