Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Schumacher zaagt aan Red Bull-stoelpoten Perez

De toekomst van Sergio Perez bij Red Bull is al enige tijd een groot onderwerp van gesprek binnen de Formule 1-paddock. Ralf Schumacher heeft er ook wat over te zeggen.

Perez Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na het Grand Prix-weekend blikt Ralf Schumacher uitgebreid terug op wat er gebeurde tijdens de race en de rest van het weekend. In de Grand Prix van Nederland viel hem op dat dat er bij topteam Red Bull opnieuw een coureur was die geen goede resultaten boekt. En dat was natuurlijk niet Max Verstappen.

In zijn column voor Sky Sports bekijkt hij de resultaten van Sergio Perez en velt hij een duidelijk oordeel: het gaat niet goed. "Opnieuw maakte hij een fout, toen hij de muur inreed bij het ingaan van de pitstraat. Dit resulteerde in een straf dat hem de tweede plaats heeft gekost in de race", zo trapt de voormalig F1-coureur af.

"Ik denk dat de dagen van Checo bij Red Bull geteld zijn. Dr. Helmut Marko is niet echt schappelijk in het handelen met Perez. Ik denk dat Perez er als persoon niet zo goed mee kan dealen en dat is mijn verklaring voor de serieuze fouten die hij maakt. Hij leek chagrijnig, teleurgesteld en een beetje afwezig afgelopen weekend. Ik denk dat er al afspraken zijn gemaakt voor een scheiding eind dit seizoen."

Wie moet Perez vervangen?

Schumacher bekijkt wie een geschikte opvolger is voor Perez bij Red Bull. Een paar logische namen vallen, zoals Liam Lawson, reservecoureur bij Red Bull en momenteel actief in de Super Formula. "Lawson genoot van zijn debuut in de Formule 1. Hij is een optie voor AlphaTauri en Marko heeft vertrouwen in hem", zo vervolgt Schumacher.

"Sommigen zien het anders. Zijn weekend was oké, maar hij haalde er het beste uit. Het is een sensatie op zich dat een coureur vanuit de DTM naar de F1 komt. Dat is al langere tijd niet gebeurd", zo legt Schumacher uit. Toch ziet hij een betere optie: "Ik zie Lando Norris weleens Verstappens nieuwe teamgenoot worden. Het zijn goede vrienden en ik denk dat Verstappen uiteindelijk kiest wie hij wil als teamgenoot."

"Dat is overigens niet gek, zo was dat ook al in de tijd met Ayrton Senna en met mijn broer (Michael Schumacher, red.). Zij hadden dat privilege ook."

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na historische pole Verstappen in Imola