Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Schumacher ziet gedoe tussen Hamilton en Mercedes: "Het begint te knetteren"

Lewis Hamilton vertrekt aan het einde van het seizoen bij Mercedes en gaat een nieuwe uitdaging aan bij Ferrari. Ralf Schumacher ziet dat het begint te rommelen tussen Hamilton en Mercedes.

Hamilton FP3 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was de grootste transfer van de afgelopen jaren: Lewis Hamilton die het vertrouwde nest van Mercedes verlaat voor Ferrari. De Brit kondigde voorafgaand aan het seizoen al aan dat hij zou gaan verkassen en zorgde zo voor een vroege start van Silly Season. Op de baan gaat het ondertussen niet al te best voor Hamilton. Mercedes heeft wederom de zaakjes niet op orde en de zevenvoudig wereldkampioen moet regelmatig George Russell voor zich dulden. Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher ziet dat er scheurtjes in de relatie tussen Hamilton en Mercedes ontstaan.

"Het begint te knetteren", stelt Schumacher tegenover Formel1.de. "In Monaco had Mercedes alleen voor Russell een update. Hamilton gaf toen aan dat hij benadeeld zou worden. Ik begrijp hem een beetje, maar hij verlaat natuurlijk wel het team. Het is dan al snel zo dat ze zich op Russell gaan concentreren. Tegelijkertijd is Hamilton nog steeds een coureur van wereldklasse. Hij wil natuurlijk nog steeds een achtste titel winnen en hij weet heel goed dat dat op dit moment niet lukt bij Mercedes."

Schumacher zet alleen wel vraagtekens bij de overstap naar Ferrari. "Carlos Sainz was een goede nummer 1.5 bij Ferrari. Je kan niet zeggen dat hij tweede coureur was, want hij stond op gelijke voet met Charles Leclerc. Daarom vond ik die line-up extreem goed. Ik weet niet wie precies het brein was achter de transfer, maar mijn gevoel zegt dat het had moeten blijven zoals het was. Hamilton had dan nog een jaar of twee bij Mercedes kunnen rijden en daarna met pensioen kunnen gaan."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training