Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Schumacher ziet tijd dringen voor Red Bull: "Er moet nú besloten worden"

Ralf Schumacher weet het zeker: Red Bull moet snel gaan beslissen wie de teamgenoot van Max Verstappen wordt in 2025. De Duitser wijst naar de situatie van Carlos Sainz en Fernando Alonso.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Silly Season is eigenlijk sinds februari al in volle gang. Lewis Hamilton maakte toen bekend dat hij in 2025 naar Ferrari verkast, waarna de stoelendans begon. Carlos Sainz moet op zoek naar een nieuwe werkgever, terwijl ook felbegeerde coureurs als Fernando Alonso nog niet over een nieuw contract beschikken. Red Bull heeft nog een stoeltje te vergeven en volgens Ralf Schumacher is een snelle beslissing geen overbodige luxe. Het team uit Milton Keynes moet nu toeslaan, vindt hij in een reactie op woorden van Helmut Marko.

De Oostenrijker zei het volgende bij Sky Sport. "Normaal gesproken praten we in april nog helemaal niet over beslissingen omtrent coureurs, maar op de een of andere manier lijkt er veel schot in de zaak te zitten. Het is nog te vroeg voor ons, we wachten zeker nog even voordat we een beslissing nemen. Je ziet dat Sergio Perez het kan, maar misschien speelt de situatie met de contracten voor volgend jaar ook een rol. Dat lijkt heel motiverend te werken."

Schumacher neemt de woorden van Marko met een korreltje zout. "Ik geloof niet helemaal dat de beslissing bij Red Bull pas in de zomer wordt genomen. We bevinden ons nu in een belangrijke fase, ook omdat Sainz op de markt is. Het moet nú gebeuren. Sergio Perez moet zijn stoeltje mogelijk inleveren. Alonso is ook nog steeds op de markt. Bij Red Bull moet er nu besloten worden."

De voormalige Formule 1-coureur verwacht overigens niet dat Marko voor Sainz kiest. "Sainz is niet zijn eerste prioriteit, want hij heeft hem al een keer laten gaan (bij Toro Rosso red.). Toen vond hij Max Verstappen duidelijk de betere coureur. Het wordt dus een moeilijk verhaal voor Carlos als Marko de beslissing neemt."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Japan 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'