© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Sebastian Vettel: 'Charles Leclerc is absoluut Ferrari-waardig'

24 mei 2018 10:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Na een drietal moeizame races waarin Charles Leclerc de nodige foutjes maakte, heeft Leclerc zich in de laatste twee races duidelijk in de kijker gereden. Met twee puntenfinishes op rij bij een team als Sauber demonstreert de rookie dat hij absoluut een aanwinst is voor de Formule 1.

Vettel onder de indruk van Charles Leclerc

Leclerc maakt onderdeel uit van het juniorenprogramma van Ferrari en Sebastian Vettel is er dan ook van overtuigd dat Leclerc in de toekomst voor Ferrari uitkomt.

"Ik bepaal niet wie mijn teamgenoot wordt, dat moet je vragen aan Arrivabene, maar Charles maakt zeker een kans in de toekomst."

"De hype rondom hem is absoluut terecht. De manier waarop hij de vorige klassen heeft doorgelopen, bewijzen dat hij thuishoort in de Formule 1."

"Natuurlijk heeft hij nog wat meer ervaring nodig. In de vorige races heeft hij zijn kansen goed benut en punten gepakt met een auto die niet standaard in de top 10 eindigt. Hij haalt er momenteel het maximale uit."

Tijdens de persconferentie voorafgaande aan het raceweekend in Monaco krijgt Vettel daarin bijval van zijn grootste rivaal Lewis Hamilton. Ook de Mercedes coureur volgt de ontwikkeling van Leclerc met veel belangstelling.

"Ik heb Charles in de vorige klassen gevolgd en wat hij daarin liet zien, was echt geweldig. Het is dan ook super om te zien dat zo'n talentvolle coureur het tot de Formule 1 heeft geschopt. Hij heeft de potentie om mooie dingen te bereiken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen