Sebastian Vettel: 'Botsing met Bottas was mijn fout'

24 jun. 2018 18:40 Wanda Bisschop 0 reacties
Sebastian Vettel kijkt ongetwijfeld met gemengde gevoelens terug op zijn GP van Frankrijk. De Duitser zorgde voor de nodige chaos in de eerste bocht maar werd uiteindelijk toch nog vijfde op het circuit van Paul Ricard.

Vettel door het stof na fout in eerste bocht

Vettel bezorgde zichzelf een lastige middag tijdens de Franse Grand Prix door in de eerste bocht Bottas uit de race te tikken waarbij hij zelf ook schade op liep. Hierdoor was de Duitser veroordeeld tot een inhaalrace wat hem uiteindelijk nog de vijfde plek opleverde.

Vettel liet na afloop bij Sky Sports F1 dan ook weten dat de aanrijding met Bottas volledig zijn fout was.

"Mijn start was goed maar vervolgens kon ik geen kant op. Het was mijn fout. Ik remde te vroeg en wilde uitwijken maar had vervolgens geen ruimte. Valtteri probeerde zijn plek terug te pakken, wat natuurlijk zijn goed recht is, maar ik kon geen kant op. De bocht gaat naar links en ik probeerde nog in te sturen maar had weinig grip waardoor ik helaas in aanraking kwam met Valtteri."

Vettel wist in het vervolg van de race snel door het veld op te schuiven maar bleef uiteindelijk steken op de vijfde plek. Volgens Vettel had Ferrari de race kunnen winnen.

"Onze snelheid was goed. Ik probeerde zo snel mogelijk door het veld te gaan om plekken goed te maken maar daarbij sleten mijn banden behoorlijk snel. Ik denk dat we vandaag echt de snelheid hadden om te strijden met Mercedes."

Door de overwinning van Hamilton is Vettel nu de leiding in het WK kwijtgeraakt aan zijn aartsrivaal en kijkt hij tegen een achterstand van 14 punten aan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen