Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel: 'Doel is om elke wedstrijd te winnen'

Hoewel hij 34 punten achter staat op kampioenschapsleider Lewis Hamilton, denkt Sebastian Vettel nog niet aan opgeven. De Duitser stelt zich als doel om alle 5 de resterende wedstrijden te winnen om zo het gat te dichten met Hamilton.

De afgelopen twee Grand Prix-weekenden had Vettel het moeilijk. In Singapore viel Vettel al na een paar honderd meter uit en in Maleisië ging het mis tijdens de kwalificatie, waardoor hij achteraan moest starten. Hoewel Vettel nog wel vierde wist te worden liep Hamilton weer uit in het kampioenschap. Daarnaast lijkt Hamilton een stuk sneller na de zomerstop. Bij het uitkomen van de zomerstop stond Vettel nog 14 punten voor, maar met nog 5 wedstrijden te gaan staat hij 34 punten achter. Toch houdt Vettel de moed erin. "Ik denk dat onze situatie duidelijk is: we bekijken het race per race en het doel is om elke wedstrijd te winnen" , aldus Vettel.

"De laatste wedstrijden verliepen niet zoals we dat hadden gewild, maar we kunnen onze kop niet in het zand steken." "Ik geloof in onze auto en er zijn nog genoeg wedstrijden te gaan. We hebben geleerd van onze fouten en ik ben er van overtuigd dat we hier in Japan geen problemen krijgen" , is Vettel hoopvol gestemd. "We hebben goed pakket, we moeten het alleen nog op de baan laten zien" , besluit hij getergd.

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"