Sebastian Vettel durfde niet voluit te gaan in de kwalificatie

11 nov. 2017 19:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Sebastian Vettel was lange tijd in Brazilië de vierde man in de tijdenlijsten. In de kwalificatie stond hij zijn mannetje en vocht hij samen met Valtteri Bottas voor de pole.

Sebastian Vettel verwacht een spannende strijd met Bottas

Nadat Lewis Hamilton verrassend uitviel in Q1 van de kwalificatie voor de Grote Prijs van Brazilië moest Bottas de eer voor de zilverpijlen hoog houden.

Vettel voerde wat dat betreft de druk vol op want hij ging als tijdsnelste door naar de beslissende fase van de kwalificatie. Ook in de eerste run ging Vettel voortvarend van start. Doordat het inmiddels weer lichtjes begon te druppelen was het maar de vraag of er nog iemand aan zijn tijd ging komen.

Uiteindelijk was het toch nog Bottas die toesloeg in de tweede run en daarmee de pole opeiste. Vettel start morgen vanaf P2 en was daar na afloop van de kwalificatie niet ontevreden mee.

"Ik denk dat P2 een goede uitgangspositie is voor de race. Onze longruns zien er goed uit dus ik verwacht wel een spannende strijd met Bottas morgen. Ik was natuurlijk liever vanaf pole gestart maar er zijn morgen nog volop kansen."

Op de vraag waarom hij de pole net aan zijn neus voorbij zag gaan, antwoordde hij eerlijk.

"In mijn tweede run durfde ik niet het maximale risico te nemen in bocht 1. Dat heeft mij tijd gekost en dus ook de pole."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen