Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel durfde niet voluit te gaan in de kwalificatie

Sebastian Vettel was lange tijd in Brazilië de vierde man in de tijdenlijsten. In de kwalificatie stond hij zijn mannetje en vocht hij samen met Valtteri Bottas voor de pole.

Nadat Lewis Hamilton verrassend uitviel in Q1 van de kwalificatie voor de Grote Prijs van Brazilië moest Bottas de eer voor de zilverpijlen hoog houden. Vettel voerde wat dat betreft de druk vol op want hij ging als tijdsnelste door naar de beslissende fase van de kwalificatie. Ook in de eerste run ging Vettel voortvarend van start. Doordat het inmiddels weer lichtjes begon te druppelen was het maar de vraag of er nog iemand aan zijn tijd ging komen. Uiteindelijk was het toch nog Bottas die toesloeg in de tweede run en daarmee de pole opeiste. Vettel start morgen vanaf P2 en was daar na afloop van de kwalificatie niet ontevreden mee.

"Ik denk dat P2 een goede uitgangspositie is voor de race. Onze longruns zien er goed uit dus ik verwacht wel een spannende strijd met Bottas morgen. Ik was natuurlijk liever vanaf pole gestart maar er zijn morgen nog volop kansen." Op de vraag waarom hij de pole net aan zijn neus voorbij zag gaan, antwoordde hij eerlijk. "In mijn tweede run durfde ik niet het maximale risico te nemen in bocht 1. Dat heeft mij tijd gekost en dus ook de pole."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'