Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel heeft nooit aan stoppen met Formule 1 gedacht

Ferrari-coureur Sebastian Vettel is niet bezig met zijn toekomst na de Formule 1. De 30-jarige Duitser heeft ook nog de nodige jaren voor de boeg en verlengde recent zijn contract tot en met 2020.

In een interview met Playboy Magazine laat Vettel weten dat hij nog nooit over stoppen nagedacht heeft. " Ik heb er niet over nagedacht. Ik zie dat als een extreem grote en zware beslissing, eentje die je niet ineens neemt." Landgenoot Nico Rosberg zei de F1 vorig jaar plotseling gedag nadat hij zijn eerste wereldtitel won. Eenzelfde scenario sluit Vettel uit, mocht hij zijn vijfde titel winnen. Ondanks dat Rosberg zei dat hij meer rust wilde, lijkt hij drukker dan ooit tevoren. " Ik zie hem van de ene naar de andere afspraak rennen!", laat Vettel weten. " Als ik vrije tijd heb dan vind ik het heerlijk om gewoon eens lekker thuis op de bank te liggen." Sebastian Vettel heeft reeds vier wereldtitels achter zijn naam staan, maat behaalde deze allemaal met Red Bull. De laatste dateert alweer uit 2013 en dit seizoen zal er geen vijfde titel bij komen. Titels winnen met Ferrari is het ultieme doel. " Ik denk dat iedereen die ooit in een Ferrari reed dat speciale gevoel kent. Ik ben nog geen kampioen geworden met het team. Nu wordt de titel erg lastig en het niet finishen van races helpt ons zeker niet."

" Ik heb tegen de jongen uit het team gezegd dat ze naar huis moesten gaan en wat rust moesten nemen, omdat het een zware week voor ons was. We komen terug met een beter pakket voor de laatste vier races en dan blijft het afwachten." Vettel ligt niet wakker van de kritiek dat hij te snel zijn zelfbeheersing zou verliezen. " Ik ben wie ik ben, en ik hou van wat ik doe."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"