Sebastian Vettel houdt geloof in vijfde Formule 1 wereldtitel

04 okt. 2017 07:40 Ruud Dimmers 0 reacties
Sebastian Vettel houdt geloof in een vijfde wereldtitel in de Formule 1. De huidige nummer twee in het kampioenschap kijkt tegen een achterstand van 34 punten aan. Lewis Hamilton lijkt af te stevenen op zijn derde titel in vier seizoenen, maar zijn Duitse rivaal geeft zich niet zomaar gewonnen.

Ferrari-coureur Vettel moet in de achtervolging

In Singapore en Maleisië ging het compleet mis voor Ferrari, terwijl het de snelste auto van het veld had. Vettel kwalificeerde zichzelf op pole in Singapore, maar veroorzaakte zelf een ongelukkige startcrash. Hamilton profiteerde optimaal van het wegvallen van drie concurrenten en liep 25 punten uit.

Afgelopen weekend was Ferrari in Maleisië ook zeer sterk, maar zeer onbetrouwbaar. Het drama begon voor Vettel al tijdens de kwalificatie en door een probleem met zijn powerunit kon hij geen tijd neerzetten. Een indrukwekkende inhaalrace bracht hem van p20 naar p4. Alleen een brandstoftekort en versleten banden hielden hem buiten het podium.

Vettel is dan ook zeer optimistisch over zijn kansen. 34 punten met nog 5 races te gaan is een behoorlijke achterstand, maar zeker niet onoverbrugbaar.

"Ik ben nog altijd erg optimistisch omdat we weten dat we een zeer snelle auto hebben. Het was erg jammer dat Kimi niet van start kon gaan in Maleisië en dat ik als laatste moest starten", liet Vettel weten.

"We probeerden om onszelf nog terug te knokken op het podium. Ik heb erg hard gevochten en aan het einde van de race waren de banden ver versleten. Al met al was onze snelheid veelbelovend."

De betrouwbaarheidsproblemen van Ferrari zorgden al voor een reorganisatie binnen het team. De leiding van Ferrari vindt het onacceptabel dat het zulke grote problemen kent in de cruciale fase van het WK.

"Vanzelfsprekend is het niet ideaal om één auto met problemen te hebben tijdens de kwalificatie en één tijdens de race. We moeten uitvinden hoe deze problemen ontstonden. Het was een zwaar weekend voor ons, maar de snelheid is uitstekend", klinkt het hoopvol uit de mond van Vettel.

"Dit jaar hebben we een redelijk goede betrouwbaarheid gekend. Ik maak me dan ook geen zorgen, maar we moeten deze problemen oplossen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen