Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Sebastian Vettel is bang voor Max Verstappen'

De reden dat Sebastian Vettel afgelopen zondag als een bezetene naar links stuurde, is simpel te verklaren. Volgens F1-journalist Kevin Eason van Sky Sports is Vettel bang voor Max Verstappen en gaat hij daardoor fouten maken.

In het programma F1 Report van Sky Sports , waar elke GP uitgebreid wordt besproken, doet Formule 1-journalist Kevin Eason zijn verhaal. Volgens Eason is er een duidelijke verklaring waarom het in Singapore fout ging tussen Verstappen, Vettel en Raikkonen. "Sebastian Vettel heeft alleen respect voor Lewis Hamilton op de grid" , begint Eason. "Maar er is één persoon waar hij echt bang voor is en dat is Max Verstappen." "Ik weet niet precies waarom, maar zodra Max in de buurt is zie je dat Vettel zenuwachtig is" , gaat Eason verder.

De angst voor Verstappen heeft volgens Eason dus zeker bijgedragen aan het ongeluk. Volgens Eason heeft Vettel al voor de wedstrijd besloten dat Verstappen er koste wat het kost niet langs mocht. "Ik weet zeker dat Vettel schuin naar de Red Bull keek en dacht: 'Wat er ook gebeurt, jij komt er niet langs vandaag'. Dat heeft zeker meegespeeld in het hele drama dat volgde" , is Eason duidelijk. Uiteindelijk oordeelde de FIA dat er niemand schuldig was aan de startcrash, waardoor Vettel nog een sprankje hoop houdt op een vijfde wereldtitel.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"