Sebastian Vettel is klaar voor de strijd met Hamilton

14 sep. 2017 08:40 Wanda Bisschop 0 reacties
Sebastian Vettel ging met een ruime voorsprong de zomerstop in maar kijkt nu ineens tegen een achterstand van drie punten aan. Hamilton is dan ook ijzersterk aan de tweede seizoenshelft begonnen maar vooralsnog maakt de Duitser zich nog geen zorgen.

Sebastian Vettel focust zich puur op Ferrari en niet op Mercedes

Uitgerekend op het thuiscircuit van Ferrari was Mercedes heer en meester. Hamilton won soeverein en Bottas maakte het feestje voor de zilverpijlen compleet met zijn tweede plek. Vettel werd uiteindelijk nog derde maar wel op zowat een halve minuut van Hamilton.

Volgens de kenners zijn de komende circuits in het voordeel van Mercedes. Aan ESPN laat de viervoudig wereldkampioen echter weten dat hij hier totaal niet wakker van ligt.

"Het interesseert me niet echt wat er wordt geschreven. Het zijn allemaal circuits waar ik van hou. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om er te racen."

"We zijn hier om te racen en het is prima als we ervoor moeten vechten. Anders is het ook maar saai. Volgens mij wil iedereen uiteindelijk een mooi gevecht zien."

Vettel erkent wel dat Mercedes ijzersterk uit de zomerstop is gekomen. Hij is echter van mening dat dit ook zo kan omslaan in het voordeel van Ferrari.

"Op dit moment is Mercedes inderdaad erg sterk. Vooral tijdens de kwalificatie zijn ze op hun best en dat werkt natuurlijk door in de race. Het is geen geheim dat wij dit jaar ook bijzonder sterk zijn. Ik hou me echter niet bezig met wat er bij Mercedes gebeurt maar focus mij volledig op Ferrari."

Volgens Vettel kan er van alles worden geschreven maar blijft het lastig om de uitkomst van een race te voorspelen.

"Racen blijft nu eenmaal onvoorspelbaar en dat maakt het ook zo uitdagend. Daarom hou ik ook zo van racen en ben ik heel benieuwd wat we dit weekend in Singapore kunnen doen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen