Sebastian Vettel kan leven met kritiek na startcrash

27 sep. 2017 13:10 Ruud Dimmers 0 reacties
De Grand Prix van Singapore betekende een mokerslag voor Vettel en Ferrari. Bij de startcrash vielen beide Ferrari's uit en concurrent Lewis Hamilton profiteerde optimaal door 25 punten te scoren. De achterstand in het WK bedraagt nu 28 punten voor Vettel.

Sebastian Vettel geeft wereldtitel niet op

Met nog zes races op de Formule 1 kalender zijn er nog 150 punten te verdienen voor de coureurs. De achterstand van 28 punten lijkt groot, maar is zeker nog niet onoverbrugbaar. Een uitvalbeurt van Hamilton en zege van Vettel zou ineens een ander licht op de zaak werpen.

"Er zijn nog genoeg races om dit gat te dichten. Ik leef van race tot race, maar ben ervan overtuigd dat we de titel nog kunnen winnen", laat Vettel aan Auto Bild weten.

Vettel wordt gezien als de aanstichter van de grote startcrash in Singapore. De Duitser kwam agressief naar links, waarbij hij geen ruimte liet voor Verstappen en Raikkonen. Het drietal crashte en Raikkonen elimineerde ook de arme Fernando Alonso. Met de kritiek die de Ferrari-coureurs kreeg kan hij leven.

"Ik kan daar wel mee leven. Het is altijd makkelijk om als buitenstaander je mening te geven. In dit geval gaat het om een incident dat slechts enkele seconden in beslag nam. Ik probeer altijd om het beste te doen, zonder stomme fouten te maken."

"Ik ben niet iemand die genoegen neemt met een paar punten of zich neerlegt bij het achter een ander aan rijden. Zo ben ik nooit geweest. Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet de persoon die over lijken gaat om vooraan te rijden. Je moet elke kans pakken om je positie te verdedigen of een plek te winnen. Dat is mijn stijl."

In Maleisië liggen er direct nieuwe kansen voor Sebastian Vettel om het debacle van Singapore achter zich te laten. De warme temperaturen zijn vaak in het voordeel van Ferrari. Vettel zelf won vier van de laatste zeven races op Singapore.

"We hebben een sterke auto en ik ben optimistisch. De afgelopen drie races vielen niet in ons voordeel uit en we verloren de leiding in het WK. Desondanks put ik hoop uit deze races. Onze auto is snel en we hebben nog enkele upgrades in de pijplijn zitten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen