Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel laat Ferrari eindelijk weer lachen

Het heeft even geduurd, maar in de voorlaatste race van het seizoen heeft Sebastian Vettel dan eindelijk zijn eerste overwinning na de zomerstop binnen gesleept. De Duitser was polesitter Valtteri Bottas te snel af in de eerste bocht en pakte de leiding in de wedstrijd, die hij vervolgens niet meer afstond.

De start bleek cruciaal, aangezien er na de start geen wijzigingen meer plaatsvonden in de top drie. Vettel was attent en knalde zijn Ferrari voorbij de Mercedes van Bottas, maar dacht eigenlijk dat het hem niet zou lukken. “In eerste instantie was ik goed weg, maar daarna had ik last van wielspin” , zegt Vettel na afloop over zijn start. “Ik dacht eigenlijk dat mijn kans al verkeken was, maar Valtteri had het blijkbaar nog lastiger waardoor ik hem kon pakken in de eerste bocht.” Door zijn actie kon Vettel de rest van de wedstrijd controleren en het gat met Bottas op zo’n drie seconden houden.

“De start was heel cruciaal, daarna hebben we de wedstrijd gecontroleerd en het gat constant gehouden” , beschrijft Vettel zijn race. “Ik probeerde het gat nog wat groter te maken, maar daarvoor was Valtteri te snel. We waren eigenlijk allemaal even snel, waardoor er geen ruimte was voor fouten.” “Ik ben heel erg blij met deze overwinning, vooral voor het team. Ze hebben het niet makkelijk gehad de afgelopen tijd” , besluit Vettel met een glimlach.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi