Sebastian Vettel laat Race of Champions schieten

03 nov. 2017 11:56 Ruud Dimmers 0 reacties

F1-coureur Sebastian Vettel neemt niet deel aan de komende editie van de Race of Champions. De Duitser was altijd een vaste gast tijdens het evenement, maar heeft aangegeven dat het evenement in 2018 niet in zijn plannen past.

Mogelijk speelt het daarbij ook een rol dat de Race of Champions dit jaar gehouden wordt in Saoedi-Arabië. Vettel laat aan Bild weten dat hij zichzelf deze winter nog beter wil voorbereiden op het nieuwe F1-seizoen met Ferrari.

"Mijn doel is om Ferrari terug aan de top te brengen. Het moet een magisch gevoel zijn om de titel mee te nemen naar Maranello zoals Michael Schumacher dat deed. Hij vormt een grote bron van inspiratie voor me."

Vettel en Schumacher zijn goed bevriend. De zevenvoudig wereldkampioen werd liefst vijf keer kampioen met Ferrari en was een mentor voor de destijds jonge Vettel. Samen kwamen ze ook uit voor Team Germany tijdens de Race of Champions. In 2017 won Vettel in zijn eentje de landenstrijd met acht overwinningen uit acht races, nadat teamgenoot Pascal Wehrlein geblesseerd moest afhaken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen