Sebastian Vettel: 'Lewis Hamilton is de terechte kampioen'

24 nov. 2017 07:45 Rik Alkema 0 reacties
Sebastian Vettel kon dit seizoen aardig wat tegenwicht bieden aan Lewis Hamilton, maar moest uiteindelijk toch capituleren. De Duitser werd na de zomerstop 'om z'n oren gereden' door Hamilton, die drie wedstrijden voor het einde van het seizoen zijn vierde titel al wist veilig te stellen.

Vettel vindt Hamilton 'de beste' in 2017

Vooral in de eerste helft van het seizoen was het een zeer gelijk opgaande strijd. Vettel kwam daarbij iets beter uit de strijd dan Hamilton en ging met een voorsprong van 14 punten de zomerstop in.

Na de zomerstop ging het echter mis voor Vettel, door technische problemen en persoonlijke fouten,

"Lewis heeft dit seizoen gewoon minder fouten gemaakt dan ik. Uiteindelijk heeft de beste coureur gewonnen", erkent Vettel dan ook ruiterlijk in Abu Dhabi.

Vettel was er echter wel dichtbij dit seizoen, iets dat hijzelf onmogelijk achtte in 2016. Om Mercedes volgend jaar in te halen staat Ferrari voor een helse klus denkt de Duitser.

"Het was stuivertje wisselen voor het grootste gedeelte van het seizoen, maar niet tijdens het belangrijkste gedeelte van het seizoen", analyseert Vettel.

"Om Mercedes volgend jaar te verslaan zullen we van zeer goeden huize moeten komen. De laatste stap is altijd het moeilijkst."

"Maar het team is er klaar voor. We hebben goede projecten op de plank liggen die ons op de korte- en lange termijn goed zullen helpen", besluit Vettel positief.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen