Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel: 'Lewis Hamilton is de terechte kampioen'

Sebastian Vettel kon dit seizoen aardig wat tegenwicht bieden aan Lewis Hamilton, maar moest uiteindelijk toch capituleren. De Duitser werd na de zomerstop 'om z'n oren gereden' door Hamilton, die drie wedstrijden voor het einde van het seizoen zijn vierde titel al wist veilig te stellen.

Vooral in de eerste helft van het seizoen was het een zeer gelijk opgaande strijd. Vettel kwam daarbij iets beter uit de strijd dan Hamilton en ging met een voorsprong van 14 punten de zomerstop in. Na de zomerstop ging het echter mis voor Vettel, door technische problemen en persoonlijke fouten, "Lewis heeft dit seizoen gewoon minder fouten gemaakt dan ik. Uiteindelijk heeft de beste coureur gewonnen" , erkent Vettel dan ook ruiterlijk in Abu Dhabi.

Vettel was er echter wel dichtbij dit seizoen, iets dat hijzelf onmogelijk achtte in 2016. Om Mercedes volgend jaar in te halen staat Ferrari voor een helse klus denkt de Duitser. "Het was stuivertje wisselen voor het grootste gedeelte van het seizoen, maar niet tijdens het belangrijkste gedeelte van het seizoen" , analyseert Vettel. "Om Mercedes volgend jaar te verslaan zullen we van zeer goeden huize moeten komen. De laatste stap is altijd het moeilijkst." "Maar het team is er klaar voor. We hebben goede projecten op de plank liggen die ons op de korte- en lange termijn goed zullen helpen" , besluit Vettel positief.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"