Sebastian Vettel: 'Mercedes was gewoon sneller vandaag'

03 sep. 2017 16:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Sebastian Vettel hield de eer voor Ferrari tijdens de GP van Italië nog enigszins hoog. De Duitser finishte als derde maar werd op een ruime achterstand gezet door de heren van Mercedes.

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Italië werd al pijnlijk duidelijk dat Ferrari schromelijk tekort schoot ten opzichte van Mercedes. Uitgerekend voor het thuispubliek kwamen zowel Vettel als Raikkonen er niet aan te pas. Door de gridstraffen van de beide Bulls kon Vettel toch nog als zesde aan de race beginnen.

Ook in de race had Vettel het lastig. Vettel kende een lastige begin van zijn thuisrace maar kon uiteindelijk de schade nog beperkt houden door als derde te eindigen.

Na afloop werd de Duitser dan ook luidkeels toegejuicht door de toegestroomde Tifosi op het podium. Dankzij podiuminterviewer Jean Alesi sprak Vettel zijn dankwoord richting zijn fans in het Italiaans uit.

"Dank jullie wel, Tifosi! Jullie zijn echt het beste publiek ter wereld!"

Door de overwinning van Hamilton verloor Vettel de leiding in het WK. Hij kijkt nu tegen een achterstand van drie punten aan.

De Duitser sprak dan ook van een lastige race.

"Ja, het begin was zeker erg lastig. Mijn start was niet goed, ik had veel last van wielspin. Het duurde even voor ik het volle vertrouwen had in mijn auto. Daarna kwam ik in mijn ritme en maakte ik een paar goede acties. Uiteindelijk ben ik blij met mijn derde plek maar we hadden vandaag helaas niet de snelheid om de strijd met Mercedes aan te gaan. Ze waren vandaag een stuk sneller."

Toch kijkt Vettel met een positief gevoel alvast vooruit naar de komende races.

"Ondanks deze race heb ik het volste vertrouwen in de komende races. Wij hebben een hele sterke auto en ik verwacht dan ook dat we een erg sterke laatste deel van dit seizoen gaan hebben."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen