Sebastian Vettel: 'Mercedes was vandaag te snel'

26 nov. 2017 17:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Voor Sebastian Vettel stond er tijdens de GP van Abu Dhabi nog wel iets op het spel. De Duitser kon zijn tweede plek in het WK nog verliezen aan Valtteri Bottas en moest dus wel in de punten eindigen.

Vettel erkent zijn meerdere in Lewis Hamilton

Met een derde tijd tijdens de kwalificatie voor de GP van Abu Dhabi had Vettel zichzelf een mooie uitgangspositie verschaft voor de race. Over het algemeen zit het met de racepace van Ferrari wel goed maar in Abu Dhabi was Mercedes heer en meester.

Al bij de start was het een gelopen koers. Zowel Bottas als Hamilton kwamen goed weg en voor Vettel zat er niet meer in dan aansluiten op de derde plek. Al vrij snel liep het gat met de zilverpijlen behoorlijk op en reed Vettel in niemandsland. Uiteindelijk kwam hij met een achterstand van bijna twintig seconden over de finish.

Aan podiuminterviewer David Coulthard erkende hij dan ook dat Mercedes gewoon te snel was.

"Op zich was mijn start wel goed en ik probeerde het Hamilton en Bottas ook wel lastig te maken. Helaas remde ik een vlakke kant op mijn band waardoor ik na een rondje of vier het gevoel had dat ik niet sneller kon. Het was daarna een vrij eenzame race, al had ik op een gegeven moment wel een lekker ritme."

Vettel stelde wel zijn tweede plek in het WK veilig maar had natuurlijk graag dit seizoen zijn vijfde wereldtitel binnengehaald. Dat zat er na een mindere tweede seizoenshelft niet in. Hij erkent dan ook dat Hamilton de terechte kampioen is.

"Ik wil nogmaals Lewis feliciteren met zijn vierde titel. Ik vind het niet leuk om toe te geven maar hij was dit jaar de betere en heeft terecht de titel gepakt. Wij moeten nu weer een stap zetten zodat we Mercedes volgend jaar wel kunnen verslaan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen