Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel mist vertrouwen op de vrijdag

Met een derde tijd op een tiende van Valtteri Bottas zat Sebastian Vettel er vanmiddag goed bij. Desondanks is de WK-leider nog niet tevreden over de balans van zijn Ferrari.

Voor thuispubliek wil Ferrari schitteren, maar het heeft dit weekend grote concurrentie van Mercedes. Sebastian Vettel beseft dat het nog beter moet wil hij de eerste Ferrari-zege sinds 2010 behalen op Monza. " We moeten de auto nog verder verbeteren. Ik mis op dit moment nog het vertrouwen in de auto om maximaal te gaan. We moeten werken aan de balans en stabiliteit onder het remmen. Dat zijn zaken die hier top moeten zijn, wil je het vertrouwen in je auto hebben." " We staan nog niet waar we willen staan, maar ik heb er vertrouwen in dat we morgen beter voor de dag komen. We gaan zeker sneller zijn dan vandaag, maar hoeveel is nog even afwachten."

Motorvermogen speelt een erg grote rol op het circuit van Monza. Juist op motorisch gebied is Mercedes de afgelopen jaren dominant geweest. Vettel hoopt dat hij de dominantie van Mercedes op Monza kan doorbreken. " Mercedes is hier erg sterk dankzij hun motor. Vandaag waren ze ook direct snel onderweg en dat is niet anders dan verwacht. We focussen ons alleen op onszelf en moeten nog een aantal zaken verbeteren. Ik denk dat we een goede kans maken dit weekend."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"