Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel: 'Monza was slechts een incident'

Na de zomerstop in de Formule 1 is kampioensleider Sebastian Vettel rap zijn voorsprong kwijt geraakt. Na de zeges van Hamilton in zowel België als Italië kijkt de Duitser nu zelfs tegen een achterstand van drie punten aan. Vooral op het snelle circuit van Monza was het gat tussen hem en Hamilton behoorlijk groot. Toch maakt de Ferrari coureur zich nog geen zorgen.

Uitgerekend op het thuiscircuit moest het gaan gebeuren. Voor het eerst sinds 2010 gloorde er voor de Tifosi weer hoop op een klinkende overwinning van hun team. Zo ver kwam het echter bij lange na niet. Al tijdens de natte kwalificatie kwamen zowel Vettel als Raikkonen niet in het stuk voor. Ook in de race hadden beiden coureurs het lastig. Vettel had bij de start de nodige wielspin waardoor hij terug viel. Uiteindelijk kwam hij alsnog in zijn ritme en hield hij de schade ten opzichte van Hamilton beperkt door als derde te finishen. Het gat tussen beide titelkandidaten bedroeg echter zowat een halve minuut. Mercedes wreef het er nog meer in door te stellen dat ze nog reserves over hadden. Ondanks dat Sebastian Vettel op flinke achterstand werd gereden, doet hij het af als een incident en gelooft hij nog volop in zijn titelkansen.

Na afloop liet hij het volgende aan de pers weten. "Ik geloof dat we zo'n halve seconde per ronde tekort kwamen maar dat is niet het enige waarop je deze race kunt beoordelen. Ik maak me in ieder geval niet al teveel zorgen over het verschil. Monza is nu eenmaal een bijzonder circuit. Als je over dat beetje extra's beschikt en genoeg vertrouwen hebt dan wordt het heel anders. Dus nee, ik loop niet te stressen." "We wisten dat Monza een lastige race ging worden. Natuurlijk hadden we verwacht dichter op Mercedes te zitten. Het is dan ook niet leuk om hun 1 en 2 te zien worden maar we hebben echt alles gegeven en dat is het belangrijkste." Vooralsnog heeft Vettel zijn titelaspiraties nog niet opgegeven. "Ja, Mercedes maakt het ons op dit moment erg lastig maar we zullen zien. We hebben nog een lange weg te gaan."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie