Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel: 'Strijd met Kimi Raikkonen is closer dan ooit'

Ook dit Formule 1 jaar lijkt Kimi Raikkonen veroordeeld tot de rol van tweede coureur achter Sebastian Vettel. De Duitser ziet dat zelf compleet anders en is er zelfs van overtuigd dat Raikkonen met wat meer geluk voor hem had gestaan in het klassement.

Waar Sebastian Vettel dit seizoen al twee overwinningen boekte, wacht Raikkonen al sinds 2008 op een nieuwe zege. Volgens Vettel moeten we Raikkonen nog lang niet afschrijven en is de strijd met zijn teamgenoot dit seizoen closer dan ooit. "Je kunt natuurlijk puur naar de resultaten kijken of je kijkt wat dieper in de prestaties. Dit jaar is de strijd een stuk closer. Om heel eerlijk te zijn, de meeste vrijdagen is Kimi sneller geweest." Vettel is duidelijk te spreken over zijn teamgenoot en steekt tegenover Crash.net dan ook de loftrompet over de Fin. "Ik heb soms nog wat moeite met de auto maar Kimi is zo sterk en ongelofelijk getalenteerd dat hij helemaal geen moeite heeft gehad met de nieuwe auto. Hij is er ingestapt en was direct snel."

Ook voor Raikkonen wordt het een belangrijk jaar aangezien hij in het bezit is van een aflopend contract en er al maanden wordt gespeculeerd over zijn mogelijke pensioen. Vooralsnog telt voor Raikkonen dan ook maar één ding. "Het enige wat telt, zijn de resultaten. De rest doet er niet toe," aldus Raikkonen over het compliment van zijn teamgenoot. "De mensen uit het team weten wat er speelt. Ik geef er niks om als anderen mij te langzaam vinden. Ik weet wat we doen. Ik reken niet op geluk, je krijgt gewoon wat je verdient. Ik ben dan ook erg blij met mijn snelheid, dat is waarom het draait. We moeten nu alle stukjes samenvoegen en dan weet ik dat we gewoon nog beter kunnen presteren."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"