Sebastian Vettel vindt Kimi Raikkonen 'de beste teamgenoot ooit'

15 okt. 2017 18:42 Rik Alkema 0 reacties
Sebastian Vettel heeft in zijn Formule 1-carrière al heel wat teamgenoten gehad, maar de beste en fijnste teamgenoot tot nu toe is volgens de viervoudig wereldkampioen Kimi Raikkonen. De Fin is volgens Vettel de ideale teamgenoot, waarmee je zeer prettig kan samenwerken.

Sebastian Vettel erg blij met Kimi Raikkonen als teamgenoot

Voor sommigen is Kimi Raikkonen een chagrijnig type, dat niet zoveel zegt en niet veel interesse in zijn omgeving toont. Maar voor Sebastian Vettel zijn de eigenschappen van de Fin juist zeer prettig.

"Als je samenwerkt met iemand die je respecteert, maakt dat je werk vanzelfsprekend een stuk makkelijk", zegt Vettel tegenover Motorsport.com over zijn samenwerking met Raikkonen.

"Vaak maken mensen in en rond de Formule 1 dingen groter dan dat ze zijn. Dus dan is het fijn om met iemand samen te werken die met beiden benen op de grond blijft staan", aldus Vettel.

"Wat dat betreft is Kimi Raikkonen wel de beste teamgenoot waar ik ooit mee gewerkt heb, al kon ik ook goed opschieten met Daniel Ricciardo."

De teamgenoot die met stip op de laatste plaats staat bij Vettel is Mark Webber. De twee maakte bij Red Bull elkaar het leven behoorlijk zuur, wat Vettel nog altijd niet vergeten is.

"Met Mark had ik het lastiger", erkent Vettel dan ook. "Ik denk dat er een generatiekloof was tussen ons, wat de samenwerking er niet makkelijker op maakte."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen