Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel: ‘We verdienen een goed resultaat’

Sebastian Vettel heeft de poleposition voor de Grand Prix van Mexico op z’n naam geschreven. Net als in Singapore ging het tussen Vettel en Verstappen en ook deze keer kwam Vettel als winnaar uit de bus. De Duitser was na afloop van de kwalificatie dan ook zeer tevreden en vindt dat Ferrari de overwinning morgen verdient.

Het scheelde slechts 86 duizendste van een seconde, maar Sebastian Vettel kreeg het voor elkaar om aan de goede kant van de streep te eindigen en zijn 50e poleposition te pakken. Dat ging echter niet vanzelf, zo liet Vettel weten na afloop. “Het was echt heel lastig, het was glibberen en glijden. In de eerste sector verloor ik een beetje tijd maar dook ik alsnog onder de snelste tijd. Toen ik het stadion in kwam rijden wist ik dat het mogelijk was om de pole te pakken” , analyseert Vettel zijn snelle ronde. Lange tijd leek het er niet op dat Vettel in aanmerking kwam voor de poleposition, tot de laatste run in Q3. Dat kwam volgens Vettel vooral omdat Ferrari hard heeft doorgewerkt afgelopen nacht.

“Gisteren was geen goede dag voor ons om eerlijk te zijn, maar vannacht hebben de monteurs hard gewerkt. Vandaag ging het een heel stuk beter en morgen kunnen we zeker voor de overwinning gaan.” Vettel moet morgen 17 punten meer scoren dan Lewis Hamilton om hoop te houden op de titel. Dat gaat waarschijnlijk niet lukken en dus wil Vettel vooral winnen voor zijn team. “Ik kan morgen alleen maar een zo goed mogelijke prestatie leveren en de wedstrijd winnen. Het is helaas niet meer in mijn handen, maar ik hoop dat ik Ferrari nog een overwinning kan schenken. Het team verdient wel een goed resultaat na de afgelopen weken.”

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'