Sebastian Vettel: ‘We verdienen een goed resultaat’

28 okt. 2017 22:05 Rik Alkema 0 reacties
Sebastian Vettel heeft de poleposition voor de Grand Prix van Mexico op z’n naam geschreven. Net als in Singapore ging het tussen Vettel en Verstappen en ook deze keer kwam Vettel als winnaar uit de bus. De Duitser was na afloop van de kwalificatie dan ook zeer tevreden en vindt dat Ferrari de overwinning morgen verdient.

Sebastian Vettel klopt Max Verstappen op het nippertje

Het scheelde slechts 86 duizendste van een seconde, maar Sebastian Vettel kreeg het voor elkaar om aan de goede kant van de streep te eindigen en zijn 50e poleposition te pakken. Dat ging echter niet vanzelf, zo liet Vettel weten na afloop.

“Het was echt heel lastig, het was glibberen en glijden. In de eerste sector verloor ik een beetje tijd maar dook ik alsnog onder de snelste tijd. Toen ik het stadion in kwam rijden wist ik dat het mogelijk was om de pole te pakken”, analyseert Vettel zijn snelle ronde.

Lange tijd leek het er niet op dat Vettel in aanmerking kwam voor de poleposition, tot de laatste run in Q3. Dat kwam volgens Vettel vooral omdat Ferrari hard heeft doorgewerkt afgelopen nacht.

“Gisteren was geen goede dag voor ons om eerlijk te zijn, maar vannacht hebben de monteurs hard gewerkt. Vandaag ging het een heel stuk beter en morgen kunnen we zeker voor de overwinning gaan.”

Vettel moet morgen 17 punten meer scoren dan Lewis Hamilton om hoop te houden op de titel. Dat gaat waarschijnlijk niet lukken en dus wil Vettel vooral winnen voor zijn team.

“Ik kan morgen alleen maar een zo goed mogelijke prestatie leveren en de wedstrijd winnen. Het is helaas niet meer in mijn handen, maar ik hoop dat ik Ferrari nog een overwinning kan schenken. Het team verdient wel een goed resultaat na de afgelopen weken.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen