Sebastian Vettel wint Driver of the Day awards 2017

30 dec. 2017 10:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Sebastian Vettel jaagde in 2017 op zijn vijfde wereldtitel in de Formule 1. De Duitser begon ijzersterk en had lange tijd de beste papieren in huis maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton. Vettel won nog wel een schrale troostprijs, hij werd namelijk maar liefst zeven keer tot Driver of the Day verkozen in 2017!

Sebastian Vettel domineert in Driver of the Day klassement

Met een ruime meerderheid heeft Vettel zijn collega's coureurs verslagen. Het bewijs dat Sebastian Vettel een goed jaar achter de rug heeft waarin de Ferrari-coureur weer kon strijden voor de overwinningen.

Dit werd al zichtbaar tijdens de openingsrace in Australië. Hij won de eerste race en werd prompt verkozen tot Driver of the Day. Ook in Bahrein sloeg hij toe, hij won de race en werd door de fans opnieuw verkozen tot de beste rijder van de race.

Ondanks zijn tweede plaats tijdens de GP van Spanje was het opnieuw Vettel die de harten van de fans stool en alweer voor de derde keer tot Driver of the Day werd verkozen.

Ook in Monaco was Vettel heer en meester ondanks dat zijn teamgenoot van pole was gestart en lange tijd op weg leek te zijn voor zijn eerste overwinning sinds lange tijd. Het leverde Vettel opnieuw de Driver of the Day op.

In Canada kreeg Vettel het aan de stok met onze eigen Max Verstappen waardoor hij naar binnen moest voor een nieuwe voorvleugel. Na een sterke inhaalrace werd hij uiteindelijk nog knap vierde en opnieuw verkozen tot Driver of the Day.

Daarna duurde het een tijdje voor Vettel opnieuw toesloeg maar dankzij zijn briljante inhaalrace in Maleisië waar hij maar net buiten het podium belandde, werd hij opnieuw verkozen tot Driver of the Day.

Ook in Mexico was de Duitser veroordeeld tot een inhaalrace nadat hij in de eerste bocht in aanraking kwam met zowel Max Verstappen als Lewis Hamilton. Het leverde hem uiteindelijk de vierde plek én zijn zevende verkiezing tot Driver of the Day op.

Hieronder het volledige overzicht.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen