Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel wint GP Australië, P6 voor Verstappen

Sebastian Vettel is het seizoen begonnen met een zege in Australië. De Duitser profiteerde van een uitstekende strategie van het team van Ferrari, dat Hamilton versloeg met een goede pitstop. Max Verstappen reed een rommelige race, waarbij een spin hem ver terug wierp. Een zesde plaats was uiteindelijk het maximaal haalbare.

Met Lewis Hamilton op poleposition ging de eerste Grand Prix van 2018 van start. De top drie kwam goed weg en behield haar positie, maar daarachter verloor Max Verstappen een positie aan Kevin Magnussen. Cruciaal was het om snel voorbij te komen aan de langzamere Haas-coureur. Het gedroomde podium verdween iedere ronde verder uit beeld, want het tempo van Magnussen was aanzienlijk langzamer dan dat van de top. Hamilton liep daarbij langzaam uit op Raikkonen en Vettel. In ronde 9 ging het mis voor Max Verstappen die spinde in de eerste bocht. De Nederlander kon zijn weg vervolgen, maar viel terug tot een achtste positie. Daarmee kon hij een podiumplaats wel vergeten.

In ronde 20 kwamen Lewis Hamilton en Kimi Raikkonen binnen voor hun eerste en enige stop in de race, waarbij beide coureurs wisselden naar de soft compound banden. Max Verstappen stopte aan het einde van ronde 21 en koos eveneens voor de soft banden. De Nederlander viel terug tot de veertiende positie. Drama was er voor het team van Haas. Zowel Magnussen als Grosjean vielen direct na hun pitstop uit! Een mooie dubbele puntenfinish ging letterlijk in rook op. Door het uitvallen van Grosjean kwam de Virtual Safety Car op de baan en Ferrari sloeg toe. Sebastien Vettel maakte op dat moment zijn stop en pakte de leiding in de race. Max Verstappen was ondertussen weer opgeklommen naar een zesde positie door de stops van anderen. Na de safety car periode wist Hamilton de druk continu op te voeren op Vettel, maar tot een aanval kwam het niet. Het was typerend voor de race waarin er nauwelijks actie op de baan was. Op gepaste afstand van de titelkandidaten finishte Raikkonen als derde voor Ricciardo die een volwassen race reed. Alonso verraste met een vijfde positie en bleef Max Verstappen voor.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"