Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP 2020

Sensationele eerste MotoGP-overwinning Binder, Rossi vijfde

Brad Binder heeft verrassend genoeg de MotoGP Grand Prix van Tsjechië op zijn naam geschreven. De Zuid-Afrikaan won de race op het circuit van Brno voor Franco Morbidelli die tweede werd en Johann Zarco die de derde plek veroverde.

Binder brno 2020 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Johann Zarco vertrok op zijn Ducati vanaf poleposition, maar zag bij de start direct Franco Morbidelli aan zich voorbij komen. De Italiaan leek met zijn Yamaha lange tijd op weg naar de overwinning, maar uiteindelijk moest hij zijn meerdere erkennen in Brad Binder. De Moto3-wereldkampioen van 2016 klom vanaf de zevende startplek steeds verder naar voren om uiteindelijk zelfs de leiding in de handen te nemen. Die gaf hij niet meer uit handen en zo veroverde de voormalig teamgenoot van Bo Bendsneyder zijn eerste overwinning in de MotoGP-klasse.

Zarco maakte een zeer opvallende race mee. De Fransman leek halverwege de race zijn poleposition niet te kunnen verzilveren, zeker niet nadat hij Pol Espargaro van de baan duwde. De wedstrijdleiding nam het de Ducati-rijder kwalijk dat hij niet van het gas ging om een incident te vermijden en daarom werd Zarco gedwongen om een 'long lap' te nemen, waardoor hij enkele kostbare seconden verloor. Ondanks het tijdverlies was Zarco in staat om de derde plek te behouden.

Achter hem kwamen Alex Rins en Valentino Rossi nog wel in de buurt van het podium, maar de twee kwamen net te kort om het Zarco echt moeilijk te maken.

Door de afwezigheid van Marc Marquez, die nog altijd is uitgeschakeld met een blessure, ligt de strijd om de wereldtitel nog altijd open. Na de race in Brno gaat Fabio Quartararo nog altijd aan de leiding, ondanks dat de Fransman pas als zevende eindigde in Tsjechië. Ook de nummer twee in het klassement, Maverick Vinales maakte een slechte indruk op het circuit van Brno. De Yamaha-rijder eindigde als 14e. Morbidelli klom door zijn podiumplaats op naar de derde plek in het klassement.

Uitslag MotoGP Grand Prix van Tsjechië 2020

Pos. Coureur Team
1. Brad Binder KTM
2. Franco Morbidelli Yamaha
3. Johann Zarco Ducati
4. Alex Rins Suzuki
5. Valentino Rossi Yamaha

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie