© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Sensationele inhaalrace bezorgt Verstappen vijfde plaats bij GP Rusland

30 sep. 2018 14:42 Ruud Dimmers 2 reacties
Max Verstappen toonde met een indrukwekkend optreden tijdens de Grand Prix van Rusland nogmaals zijn klasse. In de openingsfase sneed hij als een warm mes door de boter, om uiteindelijk als vijfde over de streep te komen op slechts vijftien seconden van winnaar Hamilton.

Vanaf de negentiende positie begon Max Verstappen aan de Grand Prix van Rusland. Om zichzelf een mooi verjaardagscadeau te bezorgen, moest de Red Bull-coureur een flinke inhaalrace rijden. Verstappen kende een uitstekende openingsronde en klom direct op naar de twaalfde plaats.

Zijn honger was nog lang nier gestild want in de tweede ronde moest ook Carlos Sainz er aan geloven. Als een warm mes sneed de Nederlander op zijn soft banden door het veld. Ericsson en Grosjean maakten geen schijn van kans waardoor de Nederlander na vier rondjes alweer negende lag.

Volgende slachtoffers vormden de beide Force India's van Perez en Ocon, waardoor Verstappen na vijf rondjes alweer zevende lag. Een indrukwekkende opmars die enkele ronden later op een vijfde positie tot een eind kwam. Magnussen en Leclerc moesten er nog aan geloven, maar het gat naar Raikkonen bedroeg reeds vijftien seconden.

De top vier reed allemaal op de ultrasoft band, maar Verstappen was op zijn soft band sneller onderweg. Ronde na ronde wist hij het gat naar Raikkonen te dichten, waarbij hij zes tienden verloor op het lange rechte stuk in sector een, maar won veel tijd terug in de derde sector.

Door stops van de top vier klom Verstappen op naar de tweede positie en nam de leiding over nadat Raikkonen zijn stop maakte. De top vier zat op dat moment binnen zes seconden van elkaar, maar verkeerde in de wetenschap dat de Red Bull-coureur zijn stap nog moest maken. Achter Verstappen ontstond een treintje met Bottas, Hamilton en Vettel.

Ronde na ronde controleerde Verstappen aan kop van de wedstrijd, maar door zijn verplichte pitstop viel hij terug naar de vijfde positie. Red Bull wisselde naar de ultrasoft band, waarmee de Nederlander in tien ronden moest proberen om een gat van veertien seconden ten opzichte van Raikkonen dicht te rijden.

Het optreden van Verstappen was wederom indrukwekkend. In zijn RB14 bleef hij teamgenoot Ricciardo meer dan veertig seconden voor. WK-leider Lewis Hamilton reed na een teamorder eenvoudig naar de zege voor Valtteri Bottas en Sebastian Vettel.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen