Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Sensationele overstap in de maak? 'Hamilton naar Ferrari'

Lewis Hamilton is al vaker aan Ferrari gelinkt, maar deze keer lijken de geruchten reëler dan ooit. Volgens verschillende Italiaanse en Spaanse media is de kans groot dat Hamilton in 2025 overstapt naar de Scuderia.

Hamilton Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari heeft recent Charles Leclerc vastgelegd voor de lange termijn, maar het contract van Carlos Sainz loopt aan het einde van 2024 af. De president van Ferrari, John Elkann, en teambaas Frederic Vasseur zouden het plan hebben opgevat om Lewis Hamilton te contracteren naast Leclerc in 2025. Dat melden Italiaanse en Spaanse media.

Bij Ferrari is dus plek, maar Hamilton ligt in principe vast tot het einde van 2025 bij Mercedes. Maar daar zouden exit-clausules in zitten, waardoor de Brit aan het einde van 2024 de overstap zou kunnen maken naar de Scuderia. Als Hamilton daadwerkelijk de stap naar Ferrari maakt, dan heeft het team voor het eerst sinds Sebastian Vettel weer een wereldkampioen in dienst.

De Brit is altijd loyaal gebleven aan Mercedes, nadat hij in 2013 overstapte van McLaren. Hij gaat in 2024 zijn twaalfde seizoen in bij Mercedes en veroverde in dienst van het Duitse merk zes van zijn zeven wereldtitels. De geruchten van een grote aankondiging worden versterkt doordat diverse F1-journalisten op X melding maken van de mogelijke superstunt.

Als Hamilton naar Ferrari zou overstappen, heeft dat natuurlijk gevolgen voor de positie van Sainz. De Spanjaard was met de Scuderia in gesprek over een contractverlenging, maar dat lijkt nu tot stilstand te zijn gekomen. Ferrari schijnt vol voor Hamilton te gaan.

Hamilton naar Ferrari RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"