© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Sensationele overwinning Hamilton in Duitsland, Verstappen vierde

22 jul. 2018 16:46 Jan van der Burgt 0 reacties
Wat niemand voor mogelijk had gehouden gebeurde op de zondagmiddag op de Hockenheimring. Lewis Hamilton won de enerverende Grand Prix van Duitsland, waarin Max Verstappen beslag wist te leggen op de vierde plaats.

Vettel gooit overwinning weg door eigen fout

Ondanks de vele krappe bochten van het circuit verloopt de eerste ronde volledig zonder kleerscheuren. De complete top vijf blijft ongewijzigd. Het is Kimi Raikkonen die als eerste regendruppels op zijn vizier zegt waar te nemen. De regen zet echter niet door, waardoor het spektakel van Lewis Hamilton en zijn opmars naar voren moet komen.

Daniel Ricciardo rijdt van achteraan aanzienlijk minder makkelijk naar voren. Na een tiental rondjes rijdt hij op de dertiende plaats, Lewis Hamilton rijdt dan al op P7.

Uit de top is het Kimi Raikkonen die de ultrasofts inwisselt voor een hagelnieuw setje softs. De Fin komt voor de deur bij Lewis Hamilton terecht, waar hij met vers rubber en snelste rondetijden eenvoudig bij weg rijdt. Teamgenoot Vettel flikt hetzelfde kunstje tien ronden later, wat de leiding aan Valtteri Bottas geeft.

Als ook Bottas stopt, rijdt Max Verstappen kortstondig op de eerste plaats. Hij kan naar voren toe echter niets uitrichten, maar staat ook van achteren niet onder druk. De vierde plaats lijkt het hoogst haalbare.

Even voordat Max Verstappen zijn pitstop maakt, is het teamgenoot Daniel Ricciardo die zijn Red Bull met panne naast de baan moet neerzetten. De Nederlander valt terug naar de vijfde plaats, maar Lewis Hamilton moet dan nog stoppen. Kimi Raikkonen moet dat ook nog een keer, omdat hij op een tweestopper zit, maar op weg naar die tweede stop voelt Sebastian Vettel zich opgehouden door de Fin: "This is silly", aldus de kampioenschapsleider.

"Zien jullie dan niet hoe warm mijn banden worden achter Kimi? Waar wachten jullie op?", zo wijst Vettel ronden later Ferrari opnieuw terecht. Niet veel later krijgt Kimi Raikkonen de call om aan de kant te gaan.

De dreiging van regen blijft de gehele race bestaan en de regen valt ook daadwerkelijk met nog dik twintig ronden te gaan. Van de kop is het Max Verstappen die als eerste de gok waagt om het op de intermediates te proberen. De baan is echter veel te droog en enkele ronden later komt Max alweer binnen voor een setje ultrasofts. Daarmee staat hij de vierde plaats onnodig af aan Lewis Hamilton.

Als het vervolgens toch weer harder begint te regenen, schieten links en rechts mensen van de baan. Toch durft niemand naar binnen te gaan, omdat de regen naar verluidt niet lang genoeg aanhoudt. Grootste slachtoffer van omstandigheden: Sebastian Vettel. In de Sachscurve parkeert de onbedreigde raceleider zijn Ferrari in de bandenstapels.

Het moment van Vettel zorgt voor een safety car, waar mensen dankbaar gebruik van maken om naar de ultrasofts te wisselen. De complete top vier (Hamilton, Bottas, Raikkonen, Verstappen) staat bij de herstart zodoende op de ultrasofts en rijden een sprintrace om de overwinning naar de finish. Bottas kijkt bij de herstart direct bij Lewis Hamilton, van wie de banden een stukje ouder zijn, maar hij wordt door het team gevraagd Lewis Hamilton niet aan te vallen.

Voor de laatste ronde wordt er nog een druppeltje regen voorspeld, maar niks kan Hamilton van zijn onverwachte zege afhouden. Hij wordt op het podium vergezeld door teamgenoot Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen